Składniki:
- 180 g kaszy jaglanej
- 90 g wiórków kokosowych
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 50 g miodu
- 100 ml mleka kokosowego
Przygotowanie:
1. Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pamiętaj jednak, by ugotować kaszę na wodzie zmieszanej z połową mleka kokosowego, co nada jej niepowtarzalny smak!
2. Przestudź gotową kaszę i dodaj do niej wiórki kokosowe oraz miód, a następnie dobrze wymieszaj.
3. Na papierze do pieczenia rozłóż masę kokosową. Zadbaj o to, by masa była równomiernie rozłożona.
4. Włóż masę do lodówki na ok. 10 minut, po czym posmaruj polewą czekoladową (rozpuść gorzką czekoladę w kąpieli wodnej i dodaj do niej pozostałe 50 g mleka kokosowego).
5. Wszystko należy na koniec schłodzić w lodówce przez ok. godzinę, do momentu gdy masa będzie odpowiednia do pokrojenia nożem.
Gotowe! :)
WIĘCEJ FIT PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ.