Artykuł pochodzi z magazynu Tylko Zdrowie. Do kupienia w środy z Gazetą Wyborczą.
Składniki:
- 165 ml mleka kokosowego
- 1/2 laski wanilii
- 2 łyżki miodu
- łyżeczka agar-agaru
Przygotowanie:
W garnku połącz puszkę mleka kokosowego, ziarenka z 1/2 laski wanilii, 2 łyżki miodu lub cukru oraz łyżeczkę agar-agaru w proszku. Wymieszaj, odstaw na 10 min, a następnie doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Gotuj przez 5 min, mieszając. Zestaw z ognia, ostudź, dodaj dużą brzoskwinię i zmiksuj. Rozlej masę do przygotowanych naczynek lub kokilek. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny do całkowitego zastygnięcia. Podawaj udekorowane cząstkami świeżej brzoskwini.
WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ.