Kokosowa panna cotta z brzoskwiniami [PRZEPIS]

Brzoskwinie dostarczają nam wapnia i magnezu. Są także źródłem prowitaminy A, która neutralizuje szkodliwe działanie wolnych rodników. Pasują do wegańskiej panna cotty.

Kokosowa panna cotta z brzoskwiniamiKokosowa panna cotta z brzoskwiniami Fot. Małgorzata Minta

Artykuł pochodzi z magazynu Tylko Zdrowie. Do kupienia w środy z Gazetą Wyborczą.

Tylko ZdrowieTylko Zdrowie Fot. Tylko Zdrowie

Składniki:

- 165 ml mleka kokosowego

- 1/2 laski wanilii

- 2 łyżki miodu

- łyżeczka agar-agaru

Przygotowanie:

W garnku połącz puszkę mleka kokosowego, ziarenka z 1/2 laski wanilii, 2 łyżki miodu lub cukru oraz łyżeczkę agar-agaru w proszku. Wymieszaj, odstaw na 10 min, a następnie doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Gotuj przez 5 min, mieszając. Zestaw z ognia, ostudź, dodaj dużą brzoskwinię i zmiksuj. Rozlej masę do przygotowanych naczynek lub kokilek. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny do całkowitego zastygnięcia. Podawaj udekorowane cząstkami świeżej brzoskwini.

WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.