Artykuł pochodzi z magazynu Tylko Zdrowie. Do kupienia w środy z Gazetą Wyborczą.
Na 4 porcje pokrój na kawałki miąższ 2 dojrzałych awokado. Skrop sokiem z cytryny, przełóż do miski, dodaj 4-5 obranych i pokrojonych na kawałki ogórków gruntowych, 2 posiekane cebulki dymki, 1 obrany, zmiażdżony ząbek czosnku, 2 łyżki posiekanej natki koperku, 2 łyżki posiekanych listków mięty i 200 ml jogurtu greckiego. Zmiksuj na purée. Dodaj wodę, aby uzyskać odpowiednią gęstość chłodnika. Dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem, dodaj 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny i szczyptę płatków chili. Zmiksuj ponownie, odstaw do lodówki do schłodzenia. Podawaj posypane posiekanym ogórkiem, koperkiem i serem feta.
WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ