Potrzebujesz energii przed treningiem? Zjedz masło orzechowe [PRZEPIS]

Masło orzechowe zazwyczaj wykorzystujemy jako dodatek do kanapek. Jest ono bogate w tłuszcze nienasycone, które mają wpływ na spalanie tkanki tłuszczowej. Orzechy ziemne, z których powstaje masło orzechowe są źródłem witamin i minerałów.

Masło orzechoweMasło orzechowe www.nbclosangeles.com

Dodatkowo, masło orzechowe powoduje uczucie sytości, które towarzyszy nam przez dłuższy czas. Zrobienie masła orzechowego w domu jest bardzo proste. Wypróbujcie przepis na domowe masło orzechowe.
Składniki:
- 500g niesolonych orzechów arachidowych
- sól
Przygotowanie:
Orzechy prażymy na patelni bez tłuszczu, na małym ogniu. Kiedy się zarumienią i zaczną mocniej pachnieć, zdejmujemy z ognia. Następnie przekładamy orzechy do blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Do masła można dodać sól - według uznania. Masło przekładamy do słoiczka. Smacznego.

WIĘCEJ PODOBNYCH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.