Jagodowy mus z malinami [PRZEPIS]

Jagodowy mus z malinami - jagody to znakomite źródło wit. C, antocyjanów oraz flawonoidów, które wymiatają wolne rodniki przyspieszające starzenie. Dodawaj je do sałatek, koktajli i owsianek.
Jagodowy mus z malinami
Jagodowy mus z malinami Małgorzata Minta

Artykuł pochodzi z magazynu Tylko Zdrowie. Do kupienia w środy z Gazetą Wyborczą.

Obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny 1 banana. Włóż go do torebki strunowej i schowaj do zamrażarki na co najmniej godzinę. Do blendera wlej 1 szklankę jogurtu albo mleka migdałowego, dodaj 1 szklankę jagód, 2 łyżki otrębów owsianych i zmiksuj. Dodaj zamrożonego banana i zmiksuj. Dopraw sokiem z cytryny i ewentualnie 1 łyżką miodu. Przełóż do 2 miseczek, każdą udekoruj łyżką malin, jagód, posiekanymi migdałami i plasterkami banana.

WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ