www.amillionmiless.com
Składniki (na jedną foremkę keksówki):
- puszka czerwonej fasoli
- 2 jajka
- 1 banan
- 1,5 łyżeki kakao
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1,5 łyżki oleju kokosowego
- łyżka miodu
- świeże owoce do dekoracji
Polewa:
- gorzka czekolada
- 1/4 szklanki mleka
- dwie łyżki kakao
Przygotowanie:
Płuczemy dokładnie fasole i przesypujemy ją do miski. Wbijamy do niej jajka, dodajemy olej, banany, kakao, proszek do pieczenia oraz miód i bardzo dokładnie miksujemy. Gotową masę przelewamy do keksówki i umieszczamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku na 40-60 minut. Pod koniec, w rondelku rozpuszczamy czekoladę i mieszamy ją z kakao i mlekiem. Upieczone ciasto dekorujemy polewą i świeżymi owocami. Przed podaniem można włożyć na kilka godzin do lodówki.
WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ .