Dietetyczne brownie z czerwonej fasoli [PRZEPIS]

Masz ochotę na ciasto czekoladowe, ale dbasz o linię? Mamy propozycję! Ten przepis jest prosty w przygotowaniu i dietetyczny!

www.amillionmiless.com

Składniki (na jedną foremkę keksówki):

- puszka czerwonej fasoli

- 2 jajka

- 1 banan

- 1,5 łyżeki kakao

- łyżeczka proszku do pieczenia

- 1,5 łyżki oleju kokosowego

- łyżka miodu

- świeże owoce do dekoracji

Polewa:

- gorzka czekolada

- 1/4 szklanki mleka

- dwie łyżki kakao

Przygotowanie:

Płuczemy dokładnie fasole i przesypujemy ją do miski. Wbijamy do niej jajka, dodajemy olej, banany, kakao, proszek do pieczenia oraz miód i bardzo dokładnie miksujemy. Gotową masę przelewamy do keksówki i umieszczamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku na 40-60 minut. Pod koniec, w rondelku rozpuszczamy czekoladę i mieszamy ją z kakao i mlekiem. Upieczone ciasto dekorujemy polewą i świeżymi owocami. Przed podaniem można włożyć na kilka godzin do lodówki.

WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ .

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.