Baton składa się z 3 warstw.
Warstwa 1: 150 g amarantusa ekspandowanego, 2 łyżki oleju kokosowego, 4 łyżki miodu, garść orzechów nerkowca
Warstwa 2: 100 g daktyli suszonych (wcześniej namoczonych), 3 łyżki oleju kokosowego, szczypta soli, odrobina wody
Warstwa 3: 3 łyżki oleju kokosowego, 2 łyżki miodu, 2 łyżki kakao
Przygotowanie: Wrzuć do miski amarantus, dodaj olej, miód i zblendowane nerkowce. Dokładnie wymieszaj. Foremkę wyłóż folią aluminiową i ułóż na niej kaszę, lekko dociskając, a następnie włóż całość do zamrażarki.
Następnie przygotowujemy 2 warstwę. Daktyle odsącz i dodaj do nich olej, sól i troszeczkę wody. Tak przygotowaną masą nasmaruj kaszę, która znajduje się w foremce.
Na koniec wymieszaj olej kokosowy z miodem i kakao. Polej tą mieszanką zawartość foremki. Włóż do zamrażarki na około godzinę czasu. Smacznego! :)
WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ .