Snickers domowej roboty [PROSTY PRZEPIS]

Dzisiaj słodki przepis na popularnego batona... oczywiście w zdrowszej wersji! :)

Baton składa się z 3 warstw.

Warstwa 1: 150 g amarantusa ekspandowanego, 2 łyżki oleju kokosowego, 4 łyżki miodu, garść orzechów nerkowca

Warstwa 2: 100 g daktyli suszonych (wcześniej namoczonych), 3 łyżki oleju kokosowego, szczypta soli, odrobina wody

Warstwa 3: 3 łyżki oleju kokosowego, 2 łyżki miodu, 2 łyżki kakao

Przygotowanie: Wrzuć do miski amarantus, dodaj olej, miód i zblendowane nerkowce. Dokładnie wymieszaj. Foremkę wyłóż folią aluminiową i ułóż na niej kaszę, lekko dociskając, a następnie włóż całość do zamrażarki.

Następnie przygotowujemy 2 warstwę. Daktyle odsącz i dodaj do nich olej, sól i troszeczkę wody. Tak przygotowaną masą nasmaruj kaszę, która znajduje się w foremce.

Na koniec wymieszaj olej kokosowy z miodem i kakao. Polej tą mieszanką zawartość  foremki. Włóż do zamrażarki na około godzinę czasu. Smacznego! :)

WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ .

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.