FIT kolacja: Grillowane awokado [PRZEPIS]

Grillowane awokado na kolację to samo zdrowie! Jest szybkie w przygotowaniu, smaczne i bogate w cenne składniki odżywcze!

Składniki:

- 2 awokado

- 1 pęczek szczypiorku

- 1 pomidor

- pół małej czerwonej cebuli

- pół limonki otartej ze skórki

- 1 łyżeczka soku z limonki

- 1 łyżka oliwy z oliwek

- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i posyp solą. Następnie połóż na rozgrzanym grillu przecięciem w stronę ognia na około 15 minut.

Grilluj do momentu, aż będzie lekko zarumienione, a miąższ zacznie delikatnie odchodzić od skórki.

W międzyczasie przygotuj szybką salsę. Posiekaj drobno pomidora i cebulę, a następnie połącz je z pozostałymi składnikami.

Kiedy awokado jest już gotowe, połóż na minutę na grillu szczypior. Do środka awokado włóż dużą porcję salsy i podawaj razem z lekko zgrillowanym szczypiorkiem. Na koniec oprósz solą i pieprzem i skrop sokiem z limonki! Gotowe!

WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ  TUTAJ .

Copyright © Agora SA