Składniki:
- 2 awokado
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pomidor
- pół małej czerwonej cebuli
- pół limonki otartej ze skórki
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i posyp solą. Następnie połóż na rozgrzanym grillu przecięciem w stronę ognia na około 15 minut.
Grilluj do momentu, aż będzie lekko zarumienione, a miąższ zacznie delikatnie odchodzić od skórki.
W międzyczasie przygotuj szybką salsę. Posiekaj drobno pomidora i cebulę, a następnie połącz je z pozostałymi składnikami.
Kiedy awokado jest już gotowe, połóż na minutę na grillu szczypior. Do środka awokado włóż dużą porcję salsy i podawaj razem z lekko zgrillowanym szczypiorkiem. Na koniec oprósz solą i pieprzem i skrop sokiem z limonki! Gotowe!
WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ .