. .
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 4 daktyle
- pół garści rodzynek
- kilka włoskich orzechów
- 1 banan
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki pestek słonecznika
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki wiórków kokosowych (dodatkowo wiórki do obtoczenia ciastek)
Wykonanie:
Daktyle przez 10 minut namocz w wodzie. Następnie je wyjmij i drobno pokrój. Obierz banana i rozgnieć widelcem. Posiekaj orzechy włoskie. Połącz daktyle, banana i orzechy z resztą składników. Całość odstaw na 10 min. Po tym czasie zacznij formować małe kulki które następnie lekko spłaszcz dłonią i obtocz w wiórkach kokosowych. Ciastka przełóż na pergamin i piecz około 10-15 minut w temperaturze 180°C.
Gotowe!
. .
WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ .