Składniki:
125 g ksylitolu (lub cukru kokosowego)
30 ml mleka migdałowego (lub kokosowego)
40 g olejku kokosowego
10 g kakao w proszku
40 g kokosa (mogą być wiórki)
80 g płatków owsianych
85 g masła orzechowego
pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
szczypta soli himalajskiej
opcjonalnie do posypania wiórki kokosowe
Wykonanie:
Blachę do pieczenia wyłóż papierem.
Do rondelka włóż cukier, mleko, kakao i olej kokosowy. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę. Zdejmij z ognia i dodaj masło orzechowe, płatki owsiane, kokos, wanilię oraz sól. Wymieszaj do połączenia składników.
Przy pomocy łyżki formułuj średniej wielkości kulki i ułóż je na blaszce.
Odstaw w suche i zaciemnione miejsce do schłodzenia i utwardzenia. Przechowuj w lodówce.
WIĘCEJ PORAD ZNAJDZIESZ TUTAJ .