Składniki:
- pół szklanki kaszy gryczanej (najlepiej niepalonej)
- 1 puszka mleka kokosowego (400 ml, możesz wybrać odtłuszczone)
- pół szklanki wody
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 1 łyżka maku
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- szczypta soli do smaku
Do dekoracji: świeże owoce
Przygotowanie:
Do małego garnka wrzuć wszystkie składniki, oprócz siemienia lnianego i miodu. Garnek przykryj pokrywką i gotuj na niewielkim ogniu około 20 minut, aż kasza gryczana zrobi się miękka.
Do ugotowanej kaszy dodaj siemię lniane i miód. Dokładnie wymieszaj. Gotową kaszę przełóż do mniejszych miseczek i posyp świeżymi owocami, na przykład malinami, kawałkami mango lub kiwi.
Pamiętaj, że możesz eksperymentować i dodawać swoje ulubione składniki :) Smacznego!
WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ .