FIT ŚNIADANIE: Kokosowa kasza gryczana [PRZEPIS]

Brakuje ci energii o poranku? Wypróbuj nasz przepis na kokosową kaszę gryczaną, która doda ci mocy na cały dzień!

Składniki:

- pół szklanki kaszy gryczanej (najlepiej niepalonej)

- 1 puszka mleka kokosowego (400 ml, możesz wybrać odtłuszczone)

- pół szklanki wody

- 2 łyżeczki miodu

- 2 łyżki siemienia lnianego

- 1 łyżka maku

- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

- szczypta soli do smaku

Do dekoracji: świeże owoce

Przygotowanie:

Do małego garnka wrzuć wszystkie składniki, oprócz siemienia lnianego i miodu. Garnek przykryj pokrywką i gotuj na niewielkim ogniu około 20 minut, aż kasza gryczana zrobi się miękka.

Do ugotowanej kaszy dodaj siemię lniane i miód. Dokładnie wymieszaj. Gotową kaszę przełóż do mniejszych miseczek i posyp świeżymi owocami, na przykład malinami, kawałkami mango lub kiwi.

Pamiętaj, że możesz eksperymentować i dodawać swoje ulubione składniki :) Smacznego!

WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ  TUTAJ .

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.