Składniki:
- 1 szklanka soku marchewkowego
- pół szklanki soku pomarańczowego
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
- 1/4 łyżeczki startego imbiru
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki soku z cytryny
www.kuchnia.blomedia.plPrzygotowanie:
W niewielkim naczyniu wymieszaj wodę z sokiem z cytryny i mąką ziemniaczaną. Całą resztę pozostałych składników umieść w małym garnuszku i podgrzewaj na małym ogniu, od czasu do czasu delikatnie mieszając.
Kiedy zauważysz, że zawartość powoli zaczyna się gotować, zmniejsz ognień i zacznij stopniowo wlewać mąkę ziemniaczaną z sokiem z cytryny i wodą. Cały czas dokładnie mieszaj trzepaczką, aż twój kisiel zgęstnieje.
Podawaj gorący, posypany na wierzchu aromatyczną skórką z pomarańczy lub odrobiną cynamonu! :)
WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ .