TE POŁĄCZENIA SĄ DOBRE:
Lepsze krążenie
Winogrona + jabłka = poprawa krążenia krwi
Jabłka zawierają kwercetyny, a winogrona katechiny. Naukowcy z National University of Singapore odkryli, że ich połączenie daje silny efekt przeciwzakrzepowy.
Dzięki temu krew ma możliwość lepiej krążyć, przez co szybciej dostarczane są niezbędne składniki dla naszego organizmu.
Oczyszczanie z toksyn
Siemię + sos sojowy = stop chorobom
To połączenie pozwala zahamować rozwój komórek rakowych, ponadto zapobiega chorobom serca!
Wszystko dzięki zawartej w siemieniu lnianym lignianie i występującym w sosie sojowym izoflawonach.
Łosoś + brokuły = opóźnienie procesu starzenia się
Występujące w brokułach przeciwutleniacze są dużo bardziej skuteczne w walce z wolnymi rodnikami, jeśli połączymy je z selenem zawartym w rybach.
Awokado + warzywa = poprawa wzroku
Jeżeli zjesz awokado z jakimkolwiek innym warzywem, to twój organizm ma szansę przyswoić 3 razy więcej luteiny i ponad 10 razy więcej beta-karotenu!
Więcej energii i poprawa nastroju
Brokuły + cytryna = koniec ze stresem
Brokuły są źródłem magnezu i żelaza. Witamina C pomoże lepiej przyswoić te minerały. Dzięki temu zmniejszy się poziom twojego stresu, a twoje samopoczucie poprawi się.
Oliwa + pomidory = serce jak dzwon
Badania potwierdzają, że uchronisz się przed chorobami i infekcjami, dzięki jedzeniu pomidorów z oliwą z oliwek. To połączenie sprawia, że lepiej przyswajamy flawonole, zawarte w pomidorach.
Szpinak + grejpfrut = zero kaca
Wybierasz się na imprezę? Zjedz szpinak i grejpfruta! Żelazo, które znajduje się w szpinaku lepiej się będzie wchłaniać, dzięki czemu następnego dnia obudzisz się bez bólu głowy i słynnego kaca!
WIĘCEJ PORAD ZNAJDZIESZ TUTAJ .