DOBRE połączenia. TE produkty zjedzone razem mają nadzwyczajne właściwości!

Piękny wygląd, zdrowe serce, lepszy wzrok? Łącząc TE produkty będziesz cieszyć się zdrowiem i urodą! Wiedziałaś, że szpinak najlepiej jeść z... grejpfrutem?

TE POŁĄCZENIA SĄ DOBRE:

Lepsze krążenie

.
. .

Winogrona + jabłka = poprawa krążenia krwi

Jabłka zawierają kwercetyny, a winogrona katechiny. Naukowcy z National University of Singapore odkryli, że ich połączenie daje silny efekt przeciwzakrzepowy.

Dzięki temu krew ma możliwość lepiej krążyć, przez co szybciej dostarczane są niezbędne składniki dla naszego organizmu.

Oczyszczanie z toksyn

.
. .

Siemię + sos sojowy = stop chorobom

To połączenie pozwala zahamować rozwój komórek rakowych, ponadto zapobiega chorobom serca!

Wszystko dzięki zawartej w siemieniu lnianym lignianie i występującym w sosie sojowym izoflawonach.

/
/ /

Łosoś + brokuły = opóźnienie procesu starzenia się

Występujące w brokułach przeciwutleniacze są dużo bardziej skuteczne w walce z wolnymi rodnikami, jeśli połączymy je z selenem zawartym w rybach.

.
. .

Awokado + warzywa = poprawa wzroku

Jeżeli zjesz awokado z jakimkolwiek innym warzywem, to twój organizm ma szansę przyswoić 3 razy więcej luteiny i ponad 10 razy więcej beta-karotenu!

Więcej energii i poprawa nastroju

.
. .

Brokuły + cytryna = koniec ze stresem

Brokuły są źródłem magnezu i żelaza. Witamina C pomoże lepiej przyswoić te minerały. Dzięki temu zmniejszy się poziom twojego stresu, a twoje samopoczucie poprawi się.

.
. .

Oliwa + pomidory = serce jak dzwon

Badania potwierdzają, że uchronisz się przed chorobami i infekcjami, dzięki jedzeniu pomidorów z oliwą z oliwek. To połączenie sprawia, że lepiej przyswajamy flawonole, zawarte w pomidorach.

Szpinak + grejpfrut = zero kaca

Wybierasz się na imprezę? Zjedz szpinak i grejpfruta! Żelazo, które znajduje się w szpinaku lepiej się będzie wchłaniać, dzięki czemu następnego dnia obudzisz się bez bólu głowy i słynnego kaca!

WIĘCEJ PORAD ZNAJDZIESZ  TUTAJ .