Składniki:
320 g płatków owsianych
1 łyżeczka soli
pół łyżeczki cukru np. ksylitolu
640 g musu jabłkowego
250 ml mleka
80 ml oleju kokosowego
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
do smaku cynamon, posiekana czekolada, orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki
Przygotowanie:
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki, a następnie dodaj pozostałe. Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Wyłóż na niej powstałą masę i wygładź. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 25 minut.
Wyciągnij blaszkę z piekarnika i podziel nożem owsiankę na kwadraty. Skrop olejem kokosowym i ponownie włóż do piekarnika na 25 minut. Owsiankę można przechowywać w lodówce.
WIĘCEJ PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ .