Super trufle
trufle consciouslivingtv.com consciouslivingtv.com
Składniki:
125 ml płatków owsianych (górskich)
125 ml kaszy jaglanej (ugotowanej na sypko)
125 ml lnu (zmielone siemię lniane)
2-4 miarki naturalnej odżywki białkowej
200 ml wiórków kokosowych
szczypta cynamonu
200 ml masła orzechowego
2 łyżki wody
do obtoczenia np. wiórki kokosowe, płatki migdałowe, sezam (w zależności co lubisz)
Przygotowanie:
W naczyniu mieszamy wszystkie suche składniki. Następnie dodajemy masło orzechowe i wodę. Całość mieszamy (możesz zrobić to ręką). Następnie formułujemy małe kulki (co pewien czas zwilżaj ręce letnią woda).
Lody malinowe
lody www.recipeshubs.com www.recipeshubs.com
Składniki:
100 ml mrożonych malin
150 ml mleka kokosowego (może być migdałowe lub z nerkowców)
1 miarka waniliowej odżywki białkowej
Przygotowanie:
Jeżeli masz czas, to postaraj się wcześniej schłodzić naczynie, w którym będziesz przygotowywać lody. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Powstałą masę wkładamy do zamrażalnika, przynajmniej na 2 godziny. Przed podaniem możemy udekorować gorzką czekolada lub świeżymi owocami.
Ptasie mleczko
ptasie mleczko www.androidauthority.com www.androidauthority.com
Składniki:
250 g jogurtu greckiego
200 ml mleka (dowolnego)
3 miarki odżywki białkowej
2 duże łyżki żelatyny
owoce np. ananas, banan
Przygotowanie:
W rondelku podgrzewamy mleko (nie gotujemy) i rozpuszczamy w nim żelatynę. Miksujemy jogurt grecki z odżywką białkową, aż powstanie jednolita masa. Następnie miksujemy mleko z rozpuszczoną żelatyną i dodajemy powstałą masę do pozostałych składników. Całość mieszamy i dodajemy owoce. Odstawiamy do schłodzenia do lodówki, najlepiej na całą noc.
Biała czekolada
biała czekolada www.silversurfers.com www.silversurfers.com
Składniki:
200 ml jogurtu naturalnego
4 miarki odżywki białkowej
garść suszonych owoców (dowolne)
2 łyżki orzechów np. nerkowców
garść owoców jagodowych (np. jagody, borówki, truskawki)
Przygotowanie:
Dowolną formę wykładamy folią aluminiową. Suszone owoce oraz orzechy wykładamy na formę. Jogurt mieszamy z odżywką białkową. Powstałą masę wylewamy na owoce i posypujemy owocami jagodowymi. Naczynie wstawiamy na 3 godziny do zamrażarki. Jeżeli masa zastygnie, wyjmujemy ją z formy.
sernik www.zerocarbhealth.com www.zerocarbhealth.com
Składniki:
500 g twarogu
3 jajka
1 opakowanie budyniu waniliowego (najlepiej bez cukru)
4 miarki odżywki białkowej (najlepiej waniliowej)
skórka otarta z cytryny lub pomarańczy
Przygotowanie:
Oddzielamy białka od żółtek. Wszystkie składniki z wyjątkiem białek, miksujemy na gładką masę. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do pozostałej masy. Wykładamy na blachę o średnicy 20 cm. Sernik pieczemy w temperaturze 180°C przez 40 minut.
WIĘCEJ PORAD ZNAJDZIESZ TUTAJ .