Składniki:
- 100 g daktyli bez pestek
- 150 g oleju kokosowego
- 1 szklanka wody
- 2 łyżki kakao
- 3,5 łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie:
Do rondla wlewamy szklankę wody i doprowadzamy ją do wrzenia. Do gotującej się wody wrzucamy daktyle i gotujemy je do czasu, aż większość wody odparuje.
Następnie daktyle przekładamy do wysokiego naczynia i dodajemy kakao, wiórki i olej kokosowy (pamiętaj, że przepis możesz dowolnie modyfikować, na przykład dodając do masy ulubione orzechy). Wszystko blendujemy na gładką masę i przekładamy na papier do pieczenia. Staramy się zabezpieczyć boki, żeby masa nie wypłynęła.
Przelaną masę wkładamy do do lodówki (jeżeli zależy ci na czasie, włóż ją do zamrażarki) na minimum 2 godziny. Po upływie tego czasu czekolada jest gotowa do jedzenia!
Smacznego!
WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ