Mocno czekoladowy smak i zdecydowana kokosowa nutka... Bez pieczenia, bez jajek i bez mąki - musisz wypróbować ten przepis!
Składniki (10-12 ciastek):
125g prażonych orzechów nerkowca
100g daktyli
65g kakao
2 łyżki mleka kokosowego
szczypta soli morskiej
kilka kropli (2-3) ekstraktu z wanilii
kokosowe nadzienie:
250ml mleka kokosowego
3 łyżki oleju kokosowego (płynna konsystencja)
1/4 szklanki miodu
1/4 łyżeczki soli morskiej
Przygotowanie:
kokosowe nadzienie:
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę i umieścić w szczelnym pojemniku, po czym włożyć do zamrażalnika na 3-4 godziny.
Sposób przygotowania ciastek:
Wszystkie składniki dokładnie zblednować. Gdy masa będzie gładka, zapakować w torebkę i umieścić w lodówce na ok. godzinę. Gdy ciasto będzie schłodzone, rozwałkować na grubość ok. 2 cm i zacząć wycinać od szklanki swoje ciasteczka (ciasta powinno wystarczyć na około 10- 12 ciastek). Następnie wyciągnąć z zamrażarki masę kokosową i dokładać łyżką nadzienie zamykając drugim ciasteczkiem. Umieścić w lodówce na noc.
gnowfglins.comSmacznego!
WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ