Jabłka, kasza jaglana, cynamon i słodzik - tyle nam wystarczy by zrobić ten niskokaloryczny deser.
Do dzieła!
Składniki:
1,5 kg. jabłek (najlepiej szarej renety)
300g. kaszy jaglanej
1 płaska łyżeczka cynamonu
cukier/ ksylitol
Przygotowanie:
Jabłka umyć, obrać zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Kaszę jaglaną przełożyć na sito i przepłukać pod letnią wodą. Do jabłek dodać surową kaszę jaglaną, cynamon i ksylitol. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną. Piec w temperaturze ok. 200 stopni 60 minut.
kociolek-pysznosci.blog.plPrzepis pochodzi z bloga: kociolek-pysznosci.blog.pl
Do jabłecznika możemy dodać też rodzynki.WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ