www.foodfaithfitness.com
Składniki
Spód:
1/4 szklanki miodu, syropu z agawy lub słodzika
1/2 szklanki oleju kokosowego o temp. pokojowej
szczypta soli
1 szklanka mąki kokosowej (95g)
Wierzch:
3 jajka
1/2 szklanki miodu, słodzika lub syropu z agawy
2 łyżeczki skórki z cytryny
2 łyżeczki mąki kokosowej
szczypta soli
1/2 szklanki świeżego soku z cytryny
Przygotowanie
Włącz piekarnik na 180 stopni. Przygotuj formę 20 x 20 cm i wysmaruj ją olejem kokosowym. Miód, olej kokosowy i sól zblenduj w misce. Dodaj mąkę. Przełóż ciasto do foremki i piecz przez 8 minut, aż nabierze delikatnego, złotego koloru. Wyłóż blachę z piekarnika i studź przez 30 minut. Zmniejsz moc piekarnika do 160 stopni. Ubij ręcznie trzepaczką jajka, skórkę i miód na warstwę wierzchnią. Jeżeli użyjesz blendera, może się rozwarstwić. W osobnej misce wymieszaj mąkę z sokiem z cytryny. Delikatnie połącz obie mikstury. Na wystudzone ciasto, przelej wierzchnią masę i piecz ok. 21-23 minuty. Po wyjęciu z piekarnika, wystudź ciasto i włóż na noc do lodówki. Pokrój w batoniki.
Więcej historii znajdziesz TU .