Uczucie sytości po zjedzeniu warzyw utrzyma się najdłużej, jeśli wybierzesz te, w których jest możliwie najwięcej skrobi i błonnika, a najmniej sacharozy . Oto liderzy w tej kategorii - idealna podstawa późnego obiadu lub kolacji.
wartości odżywcze podano dla 100 g produktu
Fasolka szparagowa węglowodany 7,6 g błonnik 3,9 g cukier 0,5 g energia 27 kcal
Dynia węglowodany 7,7 g błonnik 2,8 g cukier 2,1 g energia 28 kcal
Seler węglowodany 7,7 g błonnik 4,9 g cukier 1,7 g energia 21 kcal
Kapusta włoska węglowodany 7,8 g błonnik 2,6 kcal cukier 0,8 g energia 38 kcal
Rzepa węglowodany 8,2 g błonnik 3,5 g cukier 0,5 g energia 26 kcal Marchew węglowodany 8,7 g błonnik 3,6 g cukier 2 g energia 27 kcal
Kukurydza węglowodany 23,5 g błonnik 3,3 g cukier 2,3 g energia 110 kcal
Wykorzystuj obfitość świeżych sezonowych warzyw - i ciesz się szczupłą figurą!