Anna Lewandowska udowadnia na blogu, że proste gotowanie może być smaczne i zdrowe. Trenerka w swojej ofercie posiada dania, które posmakują domownikom w każdym wieku. Naszym nowym ulubieńcem jest warzywne spaghetti - prostota i smak tego dania mówią same za siebie - wypróbujcie koniecznie!
Mieszankę mąk bezglutenowych wymieszaj z solą i proszkiem do pieczenia. Zmiksuj napój roślinny z jajkiem. Połącz mąki z mokrymi składnikami i całość ponownie zmiksuj. Powstałą masę na naleśniki odstaw na kilka minut. Na patelni rozgrzej masło klarowane i nakładaj na nie porcję przygotowanej wcześniej masy. Smaż naleśniki z obu stron, aż do lekkiego zrumienienia. Gotowe naleśniki przełóż na talerz, polej miodem, dodaj na wierzch borówki oraz odrobinę zmielonego na puder ksylitolu. Tak przygotowane naleśniki smakują dobrze z każdymi owocami!
Zmiksuj wszystkie składniki, schłodź napój w lodówce. Możesz podawać z listkami mięty, skrojoną pomarańczą i kostkami lodu.
Sos:
Makaron z warzywami:
Pomidory i cebulę pokrój w drobną kostkę. Najpierw podsmaż cebulę na rozgrzanym maśle klarowanym, potem dodaj do niej zmielone mięso, pomidory, przyprawy i całość duś do momentu, aż sos zgęstnieje. W międzyczasie warzywa pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj na parze al dente. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu i przełóż do miseczki. Dodaj na wierzch sos i tarty parmezan. Spaghetti podawaj z ugotowanymi warzywami.