Domowe soki nie zawierają konserwantów - to pierwszy plus. Drugi dotyczy tego, iż w świeżo wyciśniętych i zmiksowanych napojach znajduje się o wiele więcej witamin, niż w produktach, które znajdziemy w sklepie. Jak samemu przygotowywać zdrowe soki, które sprawią, że podczas jesienno-zimowego okresu będziemy mniej podatni na łapanie krążących wirusów?
Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze i wypij od razu. Dlaczego warto wypróbować koktajlu z kokosem? Zawarty w tym orzechu kwas laurynowy to naturalny antybiotyk, który wzmacnia barierę ochronną organizmu.
Dokładnie zmiksuj i wypij od razu po przygotowaniu. Moc zielonych warzyw i owoców jest niesamowita. To nie tylko porcja błonnika, lecz także moc składników, które przyspieszą pracę jelit oraz oczyszczą wątrobę.
To kolorowe połączenie po zmiskowaniu łączy w jeden płyn kilka prawdziwych bomb witaminowych, które sprawią, że możemy zapomnieć o kawie. Moc witamin sprawi, że od razu zaczniemy jaśniej myśleć i pożegnamy się z poranną jesienną ospałością.
Choć wielbicieli walorów smakowych tego napoju nie ma zbyt wielu, jego moc potwierdzą wszyscy. Tak przygotowany sok łączy w sobie energetyczne doładowanie z aktywacją układu odpornościowego, który zaczyna działać na wyższych obrotach. Mimo niekoniecznie odpowiadającego mocnego smaku, warto jest się do takiego shota przekonać.