Anna Lewandowska zachęca, by próbować nowych smaków i niekonwencjonalnych połączeń. Wciąż mamy piękne, choć momentami upalne lato. Sezon na truskawki w pełni. Czas wykorzystać przysmaki letnich miesięcy! Te cztery przepisy trenerki idealnie wpisały nam się w koncepcję wakacyjnego ucztowania - jest naprawdę pysznie.
Płatki owsiane zalej ciepłą wodą i odstaw do namoczenia. Następnie dodaj pokrojonego w plastry banana, chlorellę i całość zblenduj na smoothie. Przelej masę do miseczki. Dodaj pokrojone jabłko i brzoskwinię. Na koniec posyp danie pokruszonymi orzechami i pestkami dyni.
Zblenduj wszystkie składniki i schłódź koktajl w lodówce. Przed podaniem dodaj kilka plastrów pomarańczy i liście świeżej mięty.
Składniki do makaronu:
Składniki na pesto:
Ugotuj makaron al dente. Pokrój truskawki i pomidorki koktajlowe. Następnie przygotuj pesto. Zeszklij posiekany czosnek na odrobinie rozgrzanej oliwy. Zblenduj podsmażony czosnek z bazylią, pistacjami, pozostałą częścią oliwy, solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj z łyżką pesto. Dodaj na wierzch truskawki, pomidorki, kilka listków świeżej bazylii i pozostałą część pesto.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Pokrój warzywa i wędlinę w drobną kostkę. Następnie roztrzep jajka z napojem i przyprawami. Dodaj mąkę, pokrojone warzywa, szynkę i całość wymieszaj. Wysmaruj masłem foremki na muffiny i napełnij je przygotowaną masą. Piecz muffinki przez około kwadrans.