Ewa Szabatin w poszukiwaniu ciekawych smaków udała się... na rynek ze świeżymi owocami i warzywami. Celebrytka pragnie zwrócić uwagę swoich fanów na te produkty, z których świeżości możemy cieszyć się właśnie podczas letnich miesięcy. Owoce i warzywa w trakcie sezonu są znacznie smaczniejsze i zawierają więcej składników odżywczych, z tego powodu warto sięgać po nie jak najczęściej!
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. W międzyczasie posiekaj cukinię oraz przygotuj pozostałe składniki. Dodaj oliwę z oliwek i jedną łyżkę masła na patelnię, rozgrzej ją na średnim ogniu. Wtedy dodaj cebulę i smaż przez pięć minut. Następnie dodaj cukinię i czosnek. Gotuj przez kolejnych pięć minut, od czasu do czasu mieszając. Na patelnię dodaj pozostałe masło, bulion oraz sok z cytryny. Gotuj przez dwie minuty. Na koniec dodaj parmezan i wymieszaj całość z odsączonym makaronem. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Najpierw rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Przekrój ziemniaki na pół i ułóż na blaszce. Skrop je oliwą i dopraw solą i pieprzem. Rogi papieru, skrop oliwą i dopraw solą oraz pieprzem. Złóż papier, tak aby przykryć szczelnie wszystkie ziemniaki. Piecz w piekarniku przez 30 minut aż staną się miękkie. W międzyczasie zagotuj wodę i ugotuj w niej bób. Pod koniec pieczenia odwiń ziemniaki i wrzuć do nich bób, garść świeżej mięty, startą skórką z cytryny i dużą łyżkę masła. Poczekaj dwie-trzy minuty, aż wszystkie składniki się połączą.
Wrzuć arbuza, sok z limonki oraz wodę do blendera. Następnie zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania gładkiej masy. Napój podawaj z lodem i miętą.