Anna Lewandowska stara się, aby razem z teorią dotyczącą zdrowego jedzenia, na jej blogu pojawiały się sprawdzone przepisy, które pokażą, że dieta nie musi być nudna i niesmaczna. Dziś podrzucamy wam trzy pomysły trenerki, z którego powstało aromatyczne dzienne menu pełne witamin. Smacznego!
Przygotowanie: kaszę jaglaną ugotuj na napoju kokosowym. Następnie dodaj miód i całość zblenduj. Przełóż jaglankę do miseczki, dodaj na wierzch pokrojone w plastry awokado, pastę migdałową oraz kawałki truskawek.
Przygotowanie: makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Następnie przygotuj pesto. Zeszklij posiekany czosnek na odrobinie rozgrzanej oliwy. Później zblenduj go wraz z pestkami dyni, łyżką spiruliny, solą, pieprzem, szpinakiem i pozostałą częścią oliwy z oliwek. Wymieszaj ugotowany makaron z pesto i pokrojonymi suszonymi pomidorami. Przełożyłam rukolę do miseczki i wyłóż na wierzch makaron.
Przygotowanie: do miski wbij jajka, dodaj przyprawy i całość roztrzep. Szczypiorek drobno posiekaj, a paprykę pokrój w cienkie paski. Na patelni rozgrzej masło, wlej masę jajeczną, dodaj pokrojone warzywa, porwane liście jarmużu i przykryj pokrywką. Gdy masa się zetnie, przerzuć frittatę na drugą stronę. Gotową potrawę przełóż na talerz i pokrój na mniejsze kawałki.