Anna Lewandowska poleca jaglankę z... awokado. Na jakie przepisy trenerki warto zwrócić uwagę?

Anna Lewandowska zaproponowała ciekawe połączenie smaków na śniadanie - jaglanka z awokado zawiera mnóstwo witamin, ale czy jest smaczna? Sprawdzamy również inne przepisy trenerki, które wpadły nam w oko.

Anna Lewandowska stara się, aby razem z teorią dotyczącą zdrowego jedzenia, na jej blogu pojawiały się sprawdzone przepisy, które pokażą, że dieta nie musi być nudna i niesmaczna. Dziś podrzucamy wam trzy pomysły trenerki, z którego powstało aromatyczne dzienne menu pełne witamin. Smacznego!

Zobacz wideo Anna Lewandowska trenuje boks. Zaraziła tym Klarę?

Trzy przepisy od Anny Lewandowskiej - cały dzień pysznego jedzenia

Śniadanie - jaglanka z awokado

  • 1/4 szklanki kaszy jaglanej;
  • około pół szklanki napoju kokosowego;
  • 1/4  awokado;
  • jedna lub dwie łyżeczki pasty migdałowej;
  • kilka truskawek;
  • łyżeczka miodu.

Przygotowanie: kaszę jaglaną ugotuj na napoju kokosowym. Następnie dodaj miód i całość zblenduj. Przełóż jaglankę do miseczki, dodaj na wierzch pokrojone w plastry awokado, pastę migdałową oraz kawałki truskawek.

Obiad - makaron z dyniowym pesto

  • około 80 gramów ekologicznego makaronu bezglutenowego z zielonego groszku;
  • garść rukolil
  • trzy plastry suszonych pomidorów;
  • garść szpinaku;
  • garść pestek dyni;
  • ząbek czosnku;
  • łyżka spiruliny (lub chlorelli);
  • szczypta soli morskiej;
  • szczypta czarnego pieprzu;
  • łyżka oliwy z oliwek.

Przygotowanie: makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Następnie przygotuj pesto. Zeszklij posiekany czosnek na odrobinie rozgrzanej oliwy. Później zblenduj go wraz z pestkami dyni, łyżką spiruliny, solą, pieprzem, szpinakiem i pozostałą częścią oliwy z oliwek. Wymieszaj ugotowany makaron z pesto i pokrojonymi suszonymi pomidorami. Przełożyłam rukolę do miseczki i wyłóż na wierzch makaron.

Kolacja - frittata z papryką i jarmużem

  • dwa jajka;
  • pół papryki;
  • łyżeczka szczypiorku;
  • garść jarmużu;
  • sól morska;
  • pieprz czarny;
  • tymianek suszony;
  • łyżeczka masła ghee.

Przygotowanie: do miski wbij jajka, dodaj przyprawy i całość roztrzep. Szczypiorek drobno posiekaj, a paprykę pokrój w cienkie paski. Na patelni rozgrzej masło, wlej masę jajeczną, dodaj pokrojone warzywa, porwane liście jarmużu i przykryj pokrywką. Gdy masa się zetnie, przerzuć frittatę na drugą stronę. Gotową potrawę przełóż na talerz i pokrój na mniejsze kawałki.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.