Ewa Szabatin proponuje, aby skosztować odrobiny wakacji już teraz. Na blogu Ewy niedawno z tej okazji pojawiły się apetyczne propozycje przysmaków, które nie dość, że są proste w przygotowaniu, to do tego zawierają mnóstwo ważnych witamin. Wystarczy kilka składników, aby przygotować menu niczym z Bali czy innego egzotycznego miejsca.
Wrzuć wszystkie składniki do małego garnka i gotuj owsiankę około 10 minut, mieszając wszystko tak by składniki się połączyły a borówki wypuściły sok. Kiedy owsianka będzie gotowa przełóż ją do ulubionej miseczki.
Wrzuć wszystkie składniki do blendera i zmiksuj na gładką masę, wypij od razu lub po schłodzeniu.
Zacznij od dokładnego umycia młodych ziemniaków (nie obieraj ich ze skórki). Następnie przekrój je na pół i ugotuj w posolonej wodzie. Po ugotowaniu rozgnieć widelcem, dodaj trochę masła oraz dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Przekrój awokado na pół, wyjmij pestkę i zdejmij skórkę. Rozgnieć widelcem w misce, dodaj pokrojone pomidorki cherry, sok z limonki, dopraw sosem sojowym. Pokrój ser halloumi w paski i podsmaż na patelni aż zrobi się rumiany. Całość serwuj z rukolą polaną oliwą i doprawioną solą i pieprzem.