Odchudzanie po czterdziestce może być prostsze. Wprowadź do menu te koktajle i zobacz różnicę

Jeśli chcesz przemycić do diety witaminową bombę i coś, co podkręci metabolizm, to właśnie koktajle będą najlepszą opcją.

Utarta masy ciała jest nierozerwalnie związana z prawidłowym bilansem kalorycznym oraz naszym metabolizmem. Niestety szybkość trawienia wraz z wiekiem ulega zmianie i znacznie zwalnia, co może utrudniać w zrzucaniu zbędnych kilogramów. Istnieją jednak sposoby, aby sobie pomóc i te procesy przyspieszyć.

Zobacz wideo Kasia Dziurska przygotowała odchudzający trening dla początkujących

Trzy domowe koktajle, które wspomogą metabolizm po czterdziestce

Zielone smoothie spalające tłuszcz

  • szklanka liści młodego szpinaku;
  • dwie łyżki świeżych liście mięty;
  • jeden posiekany seler naciowy;
  • pół filiżanki zaparzonej i schłodzonej zielonej herbaty;
  • pół dużego grejpfruta, obranego i bez pestek;
  • szklanka kawałku zmrożonego ananasa;
  • 1/4 awokado;
  • szczypta pieprzu cayenne.

Zblenduj szpinak, miętę, seler oraz zieloną herbatę na gładką masę. Następnie dodaj resztę składników i ponownie zmiksuj. Koktajl smakuje najlepiej, gdy go schłodzisz przed podaniem.

Lucy Davis ćwiczyła jak Jennifer Lopez Spróbowała treningu Jennifer Lopez. Czy te ćwiczenia są dla każdego? MATERIAŁ PROMOCYJNY PR

Jagodowe smoothie, które znacznie przyspieszy metabolizm

  • jedna lub dwie marki ulubionego białka w proszku;
  • pół szklanki niesłodzonego mleka migdałowego;
  • pół szklanki kostek lodu;
  • pół szklanki świeżych lub zmrożonych jagód;
  • 1/4 szklanki liści młodego szpinaku;
  • banan;
  • łyżka mielonego siemienia lnianego lub nasion chia.

Zmiksuj wszystkie składniki i podawaj od razu.

Ból pleców Trening przy ścianie. Jeśli masz obolałe plecy i kark ten zestaw przyniesie ulgę MATERIAŁ PROMOCYJNY PR

Wegańskie smoothie z płatkami owsianymi

  • 1/4 szklani płatków owsianych;
  • jeden mrożony banan (pokrojony wcześniej na mniejsze kawałki);
  • pół szklanki niesłodzonego mleka migdałowego;
  • łyżka kremowego masła orzechowego;
  • pół łyżeczki czystego syropu klonowego;
  • pół łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego;
  • pół łyżeczki cynamonu;
  • szczypta soli koszernej;
  • opcjonalnie kilka kostek lodu.

Umieść płatki owsiane w blenderze i miksuj do momentu, aż powstanie z nich proszek. Następnie dodaj do kielicha maszyny pozostałe składniki i blenduj do uzyskania jednolitej masy. Jeśli jest za gęsta, dodaj więcej napoju roślinnego. Podawaj od razu.

Więcej o: