Anna Lewandowska nie raz już przyznała, że uwielbia łakocie. Trenerka radzi jednak, aby postawić na te w domowej, zdrowszej wersji. Jeśli tak jak my planujecie przygotować na długi weekend coś smacznego, te desery będą świetnym wyborem. Z pewnością zasmakują każdemu wielbicielowi czekolady.
Mus kokosowy, miód i wiórki kokosowe lekko zblenduj. Uformuj kulki i wstaw na kilka minut do zamrażarki, aby zrobiły się twarde. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie zanurz w niej kokosowe kuleczki. Odstaw kulki do wystygnięcia. Możecie je przechowywać w lodówce.
Wymieszaj wszystkie składniki. Następnie rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Okrągłą foremkę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto do foremki i piecz przez około 40 minut, a następnie pozostaw w piekarniku do wystygnięcia.
Dokładnie wymieszaj pastę migdałową, napój ryżowy, kakao, odżywkę i posiekane orzechy. Powstałą masę włóż do płaskiego pojemnika i schowaj do zamrażarki na około godzinę. Po wyjęciu pokrój masę na kawałki, polej roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i ponownie umieść w zamrażarce na 15 minut. Gotowe batony przechowuj w zamrażarce.