Anna Lewandowska nie zawiodła fanów swoich przepisów i podzieliła się ebookiem, w którym znajdziemy garść jedzeniowych inspiracji. Jeżeli chcecie urozmaicić wielkanocne stoły, koniecznie wypróbujcie poniższe przepisy.
Przygotowanie: ułóż liście w misce. Ser halloumi podgrilluj na patelni. Buraka ugotuj i pokrój w plastry. Jajka ugotuj na twardo i pokrój na ćwiartki. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki. Zmieszaj składniki na sos i polej nim sałatkę. Na koniec posyp wszystko rzeżuchą i prażonymi ziarnami słonecznika.
Przygotowanie: w misce wymieszaj mąkę, żółtko, masło klarowane, sodę oczyszczoną, cukier kokosowy oraz wodę i zagnieć ciasto. Następnie rozłóż gotową masę w okrągłej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Dżem zmiksuj z owocami, nasionami chia i syropem klonowym. Mus przełóż na wystudzony spód tarty i włóż do lodówki na 20 minut. Wierzch udekoruj owocami.