Zdrowe kolacje z Anną Lewandowską. Trenerka poleca dwa aromatyczne dania

Anna Lewandowska podrzuciła czytelnikom bloga dwa ciekawe pomysły na pełne witamin kolacje. Prezentują się naprawdę smakowicie!

Anna Lewandowska gustuje w dość prostych potrawach, które maksymalnie wykorzystują potencjał produktów. Poniższe przepisy są świetnym pomysłem na lekki obiad lub większą kolację na ciepło. Szkoda nie spróbować!

Zobacz wideo Anna Lewandowska trenuje boks. Zaraziła tym Klarę?

Dwa aromatyczne dania na ciepło. Poleca Anna Lewandowska

Zupa tajska

  • 50 gramów makaronu ryżowego;
  • 500 mililitrów bulionu warzywnego;
  • 300 mililitrów mleczka kokosowego;
  • 150 gramów obranych krewetek;
  • pół czerwonej papryki;
  • pół zielonej papryki;
  • trzy marchewki;
  • trzy cebule szalotki;
  • dwie łyżki sosu rybnego;
  • dwie łyżki sosu sojowego;
  • pół papryczki chili;
  • kawałek imbiru;
  • sól z dodatkiem chili;
  • pieprz czarny;
  • curry;
  • kolendra;
  • masło ghee.

Przygotowanie: wszystkie warzywa pokrój i podsmaż na rozgrzanym maśle klarowanym, następnie dolej wywar i gotuj do momentu, aż warzywa staną się miękkie. Dodaj krewetki, mleczko kokosowe oraz makaron i przyprawy. Gotuj jeszcze około dziesięciu minut, a całość udekoruj świeżą kolendrą. Jeśli nie przepadasz za jej smakiem, zastąp ją natką pietruszki.

Makaron z czerwonej soczewicy z warzywami

  • 200 gramów makaronu z czerwonej soczewicy;
  • garść zielonej fasolki szparagowej;
  • jeden burak;
  • kawałek dyni;
  • oliwa z oliwek;
  • czarnuszka;
  • curry;
  • sól himalajska z chili.

Przygotowanie: fasolkę i buraka ugotuj do miękkości, pozostaw do lekkiego wystudzenia i pokrój na mniejsze kawałki. Dynię pokrój w kostkę i upiecz w piekarniku. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Do ugotowanego makaronu dodaj wszystkie warzywa, oliwę, przyprawy i całość dokładnie wymieszaj. Danie posyp czarnuszką.

Więcej o:
Copyright © Agora SA