Anna Lewandowska gustuje w dość prostych potrawach, które maksymalnie wykorzystują potencjał produktów. Poniższe przepisy są świetnym pomysłem na lekki obiad lub większą kolację na ciepło. Szkoda nie spróbować!
Przygotowanie: wszystkie warzywa pokrój i podsmaż na rozgrzanym maśle klarowanym, następnie dolej wywar i gotuj do momentu, aż warzywa staną się miękkie. Dodaj krewetki, mleczko kokosowe oraz makaron i przyprawy. Gotuj jeszcze około dziesięciu minut, a całość udekoruj świeżą kolendrą. Jeśli nie przepadasz za jej smakiem, zastąp ją natką pietruszki.
Przygotowanie: fasolkę i buraka ugotuj do miękkości, pozostaw do lekkiego wystudzenia i pokrój na mniejsze kawałki. Dynię pokrój w kostkę i upiecz w piekarniku. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Do ugotowanego makaronu dodaj wszystkie warzywa, oliwę, przyprawy i całość dokładnie wymieszaj. Danie posyp czarnuszką.