Ewa Szabatin zabiera czytelników bloga w kulinarną podróż po swoich ulubionych wiosennych przysmakach. Pomysły blogerki z pewnością przypadną do gustu osobom, które lubią proste, smaczne i zdrowe rozwiązania. Tak bardzo szybko odmienimy menu i dodamy kilka smaków, które skojarzą się z pierwszymi powiewami wiosny.
Przygotowanie: do słoika z zamknięciem dodaj nasiona chia, mleko, syrop klonowy i białko w proszku. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż się połączą i odstaw mieszankę do lodówki na pół godziny. Po tym czasie ponownie zamieszaj pudding i wstaw do lodówki na co najmniej dwie godziny, a najlepiej na całą noc. Przed samym podaniem posyp po wierzchu kawałkami kakao.
Przygotowanie: piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Wymieszaj w dużej misce jajka, przyprawy oraz mleko migdałowe, a następnie ubijaj składniki do połączenia. Potem pokrój warzywa i dodaj je do miski, Ponownie ubij, pomału dodaj fetę i wszystko zamieszaj. Posmaruj tackę na muffiny olejem kokosowym i wtedy przelej do niej przygotowaną masę. Piecz muffinki przez kwadrans, obróć blachę i piecz przez kolejnych 12-14 minut.