Anna Starmach co pewien czas aktualizuje swoją stronę, dodają coraz to nowsze wariacje różnych dań. W poszukiwaniu czegoś smacznego, lekkiego i nieco odmiennego od naszych ulubionych potraw, natknęłyśmy się na te dwa przepisy. Od razu zwróciły naszą uwagę!
Składniki na zielone pesto
Przygotowanie: makaron ugotuj w osolonej wodzie (ok. 10-12 minut, ważne żeby był al dente). Składniki na pesto zblenduj. Jeśli będzie zbyt gęste - dodaj więcej oliwy. Pomidorki pokrój na połówki, a mozzarellę w plasterki. Makaron wymieszaj z pesto, wyłóż pomidorki i mozzarellę. Podawaj!
Przygotowanie:
Gnocchi
Dynię i ziemniaki przepuść przez praskę, a następnie połącz z mąką ziemniaczaną i pszenną, na koniec dodaj jako. Z ciasta ulep ruloniki i krój je na 1-2 centymetrowe kluski. Gotuj w lekko osolonej wodzie (są gotowe niedługo po tym, jak wypłyną na powierzchnię).
Karmelizowane gruszki
Gruszki pokrój w kostkę, potem wrzuć na rozgrzana patelnię, dodaj miód i karmelizuj przez kilka minut, dodaj tymianek, ściągnij z ognia.
Gotowe gnocchi podawaj z pokruszonym serem i kawałkami gruszek.