Znudziły ci się tradycyjne i popularne przekąski, które zawładnęły siecią? Mamy rozwiązanie! Poniższe propozycje dostarczą zupełnie innych walorów smakowych, przy jednoczesnym komplecie minerałów, witamin i potrzebnych składników odżywczych.
Przygotowanie: zmiksuj wszystkie składniki w blenderze na wysokich obrotach.
Przygotowanie: wyciśnij i odsącz nadmiar soku ze startego batata i przełóż go do miski. Dodaj jajka, cebulę dymkę, mąkę kokosową, czosnek, sól, pieprz i porządnie wymieszaj składniki. Natłuść gofrownicę. Nabierz do 1/4 wysokości filiżanki ciasto i wylej je na rozgrzaną gofrownicę. Podane składniki wystarczą na cztery gofry. Gotowy wypiek świetnie smakuje na słodko ze syropem klonowym i owocami, a także na wytrawnie, z dodatkiem ostrej papryki, jajkiem sadzonym i podduszonymi na patelni liśćmi szpinaku i pieczarkami.