Ewa Szabatin doradza, jak podkręcić metabolizm. Pojawiły się proste i pyszne przepisy. Koniecznie wypróbuj!
Ewa Szabatin proponuje, aby bliżej przyjrzeć się swojej diecie. Wolny metabolizm nie jest szkodliwy tylko dla naszej wagi. To również zagrożenie poprawnego funkcjonowania naszego ciała. Z tego względu tak ważne jest, aby częściej zwracać uwagę na to, co ląduje na naszym talerzu. Celebrytka doradza, aby delikatnie zmienić dietę - wystarczy kilka zmian, aby metabolizm wrócił na najwyższe obroty.
Ewa Szabatin podkręca metabolizm tymi przepisami.
Spacery na świeżym powietrzu, trochę domowych ćwiczeń i zdrowa dieta. To przepis Szabatin na zadbanie o swoje zdrowie. Jakie dania pojawiły się na topliście?
Ananasowe smoothie
- trzy dojrzałe, świeże brzoskwinie, bez pestek;
- dwie szklanki świeżego ananasa, pokrojonego na kawałki;
- pół szklanki jogurtu kokosowego;
- szklanka mleka kokosowego;
- dwie łyżeczki miodu;
- pół łyżeczki ekstraktu waniliowego.
Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze i podawaj ze świeżą miętą.
Quinoa bowl
- puszka czarnej fasoli, odsączonej i opłukanej;
- puszka odsączonej i opłukanej kukurydzy;
- quinoa;
- łyżka oliwy z oliwek;
- pół łyżeczki chili w proszku;
- pół łyżeczki wędzonej papryki;
- szczypta soli i pieprzu;
- salsa pomidorowa (czyli pomidor i 1/4 czerwonej cebuli);
- guacamole;
- sok z limonki;
- śmietana i ser wegański.
Najpierw ugotuj komosę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie dodaj na patelnię na średnim ogniu oliwę, czarną fasolę, kukurydzę, chili w proszku, wędzoną paprykę, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszaj i smaż przez 5-10 minut. W międzyczasie przygotuj guacamole oraz salsę. Pomidora pokrój w drobną kosteczkę, dodaj posiekaną czerwoną cebulę i dopraw całość solą i pieprzem do smaku. Na koniec, do ulubionej miski przełóż komosę, kolendrę, czarną fasolę, kukurydzę, salsę, guacamole i śmietanę wegańską oraz wszystkie inne ulubione dodatki.
Wegańska nutella
- 7/8 szklanki kawałków ciemnej czekolady (150 g);
- puszka pełnotłustego mleka kokosowego w puszce;
- łyżka masła orzechowego.
Włóż do miski włóż ciemną czekoladę i masło orzechowe. Mleczko kokosowe wlej do rondelka i podgrzewaj na średnim ogniu, aż na powierzchni pojawi się para. Uważaj, aby nie doprowadzić masy do zagotowania, bo w ten sposób możesz przypalić czekoladę. Następnie wlej gorące mleko kokosowe do czekolady i przykryj pokrywką. Odstaw bez mieszania na 2-3 minuty. Po tym czasie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż uzyskasz jedwabiście gładką masę. Przenieś mieszaninę do słoika i wstaw do lodówki na dwie godziny.
Więcej pomysłów od Ewy znajdziecie pod tym linkiem. Zachęcamy do wypróbowania proponowanego przepisu na krewetki w sosie curry - są przepyszne!
-
Co zamiast treningu HIIT? Poznaj wskazówki, jak schudnąć bez intensywnych ćwiczeń
-
Demi Lovato odnalazła równowagę i zaakceptowała swoje ciało: Nie liczę kalorii i nie ćwiczę za dużo
-
Płaski brzuch w tydzień. Przedstawiamy jadłospis, który pomoże schudnąć z tej części ciała
-
Co mają wspólnego jabłka z odchudzaniem? Bardzo dużo! Oto powody, dla których włączysz te owoce do diety
-
Helena Christensen zanurza się w zimnej wodzie. Internauci są w szoku: Królowa lodu
- Rozgrzewka nóg przed biegiem jest niezwykle ważna. Eksperci szczególnie polecają jedno dynamiczne ćwiczenie
- Trening PHA zastąpi HIIT? Poznaj podstawową różnicę między ćwiczeniami. To sprawi, że spalisz więcej kalorii
- Demi Lovato odnalazła równowagę i zaakceptowała swoje ciało: Nie liczę kalorii i nie ćwiczę za dużo
- Słodkie popołudnie - te przekąski smakowicie urozmaicą codzienny jadłospis
- 30-dniowy plan treningowy, który pomoże w końcu polubić ćwiczenia. Podejmiesz się wyzwania?