Ewa Szabatin proponuje, aby bliżej przyjrzeć się swojej diecie. Wolny metabolizm nie jest szkodliwy tylko dla naszej wagi. To również zagrożenie poprawnego funkcjonowania naszego ciała. Z tego względu tak ważne jest, aby częściej zwracać uwagę na to, co ląduje na naszym talerzu. Celebrytka doradza, aby delikatnie zmienić dietę - wystarczy kilka zmian, aby metabolizm wrócił na najwyższe obroty.
Spacery na świeżym powietrzu, trochę domowych ćwiczeń i zdrowa dieta. To przepis Szabatin na zadbanie o swoje zdrowie. Jakie dania pojawiły się na topliście?
Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze i podawaj ze świeżą miętą.
Najpierw ugotuj komosę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie dodaj na patelnię na średnim ogniu oliwę, czarną fasolę, kukurydzę, chili w proszku, wędzoną paprykę, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie mieszaj i smaż przez 5-10 minut. W międzyczasie przygotuj guacamole oraz salsę. Pomidora pokrój w drobną kosteczkę, dodaj posiekaną czerwoną cebulę i dopraw całość solą i pieprzem do smaku. Na koniec, do ulubionej miski przełóż komosę, kolendrę, czarną fasolę, kukurydzę, salsę, guacamole i śmietanę wegańską oraz wszystkie inne ulubione dodatki.
Włóż do miski włóż ciemną czekoladę i masło orzechowe. Mleczko kokosowe wlej do rondelka i podgrzewaj na średnim ogniu, aż na powierzchni pojawi się para. Uważaj, aby nie doprowadzić masy do zagotowania, bo w ten sposób możesz przypalić czekoladę. Następnie wlej gorące mleko kokosowe do czekolady i przykryj pokrywką. Odstaw bez mieszania na 2-3 minuty. Po tym czasie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż uzyskasz jedwabiście gładką masę. Przenieś mieszaninę do słoika i wstaw do lodówki na dwie godziny.
Więcej pomysłów od Ewy znajdziecie pod tym linkiem. Zachęcamy do wypróbowania proponowanego przepisu na krewetki w sosie curry - są przepyszne!