Jak wygląda śniadanie Ani Starmach? Znana szef kuchni nie może obejść się rano bez tych produktów

Ania Starmach postanowiła odpowiedzieć na jedno z najczęściej zadawanych pytań. Jurorka popularnego programu kulinarnego zdradziła, z czego składają się jej śniadania.

Ania Starmach bez wątpienia dla wielu z nas jest kulinarnym guru. Popularna kucharka zyskała sobie grono fanów, dzięki "Dzień Dobry trTVN" oraz polskiej edycji programu "MasterChef". Starmach na co dzień doradza, jak przygotowywać zdrowe i smaczne posiłki. A jak wygląda menu samej gwiazdy? Oto śniadaniowe szczegóły.

Zobacz wideo Anna Starmach poleca prosty i zdrowy wegetariański obiad

Co na śniadanie zjada Ania Starmach?

Jak sama Ania przyznaje, rano nie może się obejść bez zdrowego koktajlu i miski z ulubioną owsianką z dodatkami i granolą. Do tego świeże owoce i można apetycznie zacząć kolejny dzień. Jeśli nie przepadamy za owsianką, koniecznie wypróbujmy przepis Starmach na jaglankę, równie zdrową i smaczną.

Jaglanka wg przepisu Ani Starmach

  • cztery łyżki kaszy jaglanej;
  • szklanka mleka kokosowego;
  • pół łyżeczki kurkumy;
  • łyżeczka miodu;
  • łyżeczka cynamonu;
  • łyżka płatków migdałowych;
  • jedna gruszka;
  • jedna łyżeczka pyłku pszczelego.

Na początku przepłucz kaszę zimną, a potem ciepłą wodą. Przełóż ją do garnka, zalej mlekiem, wsyp kurkumę i tak przygotowaną gotuj około kwadrans. Pokrój gruszkę w kostkę, przełóż do garnka, dodaj łyżkę wody i podgrzewaj, aż kawałki owocu staną się miękkie. Podpiecz migdały na patelni. Przełóż kaszę na głęboki talerz, na środku ułóż kawałki gruszki, dodaj migdały oraz cynamon. Sam wierzch jaglanki polej miodem i na końcu posyp pszczelim pyłkiem.

 

Domowy zielony koktajl mocy

Poranek dobrze jest zacząć od energetycznego napoju, który dostarczy nam przy okazji dużo witamin. Zamiast wypijać kolejną kawę, możemy spróbować pobudzającego zielonego soku. Potrzebujemy:

  • trzy kiwi;
  • trzy zielone jabłka;
  • jeden ogórek;
  • garść liści mięty;
  • ewentualnie odrobinę miodu lub innego słodzika do smaku.

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą w kielichowym blenderze i przelewamy do wysokiej szklanki.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.