Na czym opiera się dieta Jennifer Garner? Aktorka bardzo lubi gotować i nie w głowie jej restrykcyjne jadłospisy

Przeglądając Instagram Jennifer Garner łatwo zauważymy, że gwiazda dużo czasu spędza w kuchni. Pasja do gotowania pozwala na wprowadzanie do diety zdrowych zmian. Jak to wygląda w przypadku aktorki?

Jennifer Garner podczas pandemii pilnie ćwiczy swoje kulinarne umiejętności. Gwiazda naprawdę wciągnęła się w te zajęcie i często na Instagramie zamieszcza ulubione przepisy. Jak wygląda na co dzień dieta aktorki? Daleko jej od mocno ograniczających modeli odżywiania.

Zobacz wideo Jessica Mercedes przechodzi na dietę Adele

Dieta Jennifer Garner

Aktorka uwielbia wyszukiwać nowe przepisy, które potem testuje, dzieląc się w sieci efektami pracy. Garner nie raz podkreślała, że nie dla niej są restrykcyjne jadłospisy, które mocno zawężają ilość produktów. Oczywiście nie oznacza to, że Jennifer rezygnuje ze zdrowego jedzenia; po prostu podchodzi do tematu z głową. Przede wszystkim stawia na domowe, samodzielne przygotowane posiłki, unikając w ten sposób niezdrowych dodatków do żywności oraz wszechobecnego cukru. Garner kocha domowe wypieki, jej przysmakiem jest chleb kukurydziany oraz placki ze słodkich ziemniaków. Warto też dodać, że gwiazda założyła własny ogródek przydomowy, gdzie nie brakuje cennych warzyw, takich jak dynie, pomidory czy ogórki. Znajdziemy też dużo ziół oraz słoneczniki.

Jennifer Garner współpracuje z żywieniowym guru

Zainteresowanie zdrową i domową żywnością sprawiło, że Jennifer szukała sposobów, aby gotować jeszcze lepiej. Z tego względu uczestniczyła w zajęciach kulinarnych na Zoomie, a także rozpoczęła współpracę z Kelly LeVeque, bardzo popularną wśród amerykańskich gwiazd dietetyczką. Kelly głównym założeniem jest nauka, w jaki sposób przemycać białko, błonnik, tłuszcz oraz zieleninę do każdego posiłku. Dzięki LeVeque Garner polubiła się ze zdrowymi koktajlami, które teraz potrafi samodzielnie przygotować w domu. Garner codziennie rano wypija smoothie z kolagenem, nasionami lnu i chia, masłem migdałowym, mlekiem migdałowym, szpinakiem oraz jagodami.

Więcej o:
Copyright © Agora SA