Ewa Szabatin poleca kilka przepisów na płaski brzuch. "Znikną boczki, brzuch stanie się jędrny"

Ewa Szabatin ma propozycję dla wszystkich, którzy w tym roku zamierzają zmienić dietę i ćwiczenia, aby cieszyć się z płaskiego brzucha. Te przepisy sprawdzą się przy układaniu nowego jadłopsisu.

Marzenie o płaskim brzuchu to jeden z najczęstszych powodów przechodzenia na dietę. U kobiet nadprogramowa warstwa tłuszczu często znajduje się właśnie w tym miejscu. Aby pozbyć się niechcianej oponki, musimy zmienić dietę oraz wprowadzić do codziennej rutyny odpowiednie ćwiczenia. Ewa Szabatin przypomina, jak ważne jest to, co ląduje na naszych talerzach. W ramach zachęty oraz motywacji do podjęcia zmian, celebrytka proponuje kilka przepisów, dzięki którym nasz brzuch będzie płaski.

Zobacz wideo Maja Sablewska szczerze o swojej diecie i wykonywanych treningach

Kilka przepisów od Ewy Szabatin. Cel - płaski brzuch

Nasz wygląd w dużej mierze wpływa na to, jak się czujemy. Dlatego dbając o szczupłą sylwetkę, pielęgnujemy nie tylko swoje zdrowie, lecz także samopoczucie.

Dlatego tak ważne jest, aby zachować piękną i zdrową sylwetkę przez cały rok. W tym tygodniu zaczynamy walkę o płaski brzuch. Dieta i ćwiczenia sprawią, że znikną boczki, brzuch stanie się wyraźnie bardziej płaski i jędrny - dodaje Szabatin na swoim blogu.

Przepisy Ewy są proste i smaczne. Dzięki nim szybciej przyzwyczaimy się do zmiany nawyków żywieniowych. Co zaproponowała Szabatin na swoim blogu?

Zielony koktajl Ewy Szabatin Ewa Szabatin podała przepis na "Szaba Beauty Smoothie" MATERIAŁ PROMOCYJNY PR

Placki z granatem

  • pół szklanki zmielonych płatków owsianych;
  • łyżka miodu;
  • jedno jajko;
  • łyżeczka wanilii;
  • szczypta proszku do pieczenia;
  • olej kokosowy;
  • masło orzechowe bez cukru, soli i oleju palmowego;
  • syrop klonowy;
  • granat.

Przygotowanie

Najpierw mielimy płatki owsiane w robocie kuchennym. Następnie ubijamy jajko z miodem i dwiema łyżkami wody lub mleka roślinnego. Potem mieszamy ze sobą zmielone płatki owsiane, proszek do pieczenia i wanilię, aż do uzyskania gęstszej mieszanki. Rozpuszczamy na patelni olej kokosowy, aby potem wlać na patelnię część masy, formując małego naleśnika. Smażymy potrawę, aż na powierzchni pojawią się bąbelki, a brzegi naleśnika będą wyglądać na ugotowane (proces powinien zająć około dwóch minut). Wtedy przewracamy placek i smażymy go z drugiej strony. Gotowe naleśniki podajemy z masłem orzechowym, syropem klonowym i granatem.

Ewa Szabatin o odporności Ewa Szabatin o odporności. Ten napój może nam pomóc we wzmocnieniu bariery ochronnej MATERIAŁ PROMOCYJNY PR

Hawajskie poke bowl

  • 200 gramów pokrojonego w kostkę tuńczyka do sushi;
  • dwie łyżki cienko pokrojonej białej cebuli;
  • 1/4 szklanki posiekanej cebuli;
  • łyżka stołowa sosu sojowego o obniżonej zawartości sodu;
  • pół łyżeczki oleju sezamowego;
  • średnie mango;
  • małe awokado;
  • pół średniego ogórka
  • małe jalapeno, do smaku;
  • dwie cebulki;
  • szklanka ugotowanego brązowego ryżu;
  • dwie łyżki posiekanych prażonych orzechów makadamia;
  • łyżeczka prażonego sezamu;
  • kawałki limonki do podania.

Przygotowanie

Pokrój w kostkę wszystkie składniki. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, wg instrukcji na opakowaniu. Przerzuć wszystkie składniki do jednej miski i podawaj.

Fasolowa zupa z jarmużem

  •  łyżka oliwy z oliwek;
  •  jedna, pokrojona w kostkę, żółta cebula;
  •  cztery posiekane ząbki czosnku;
  •  szklanka selera w plasterkach;
  •  szklanka pokrojonej marchewki;
  •  łyżeczka suszonego oregano;
  •  łyżeczka suszonego tymianku;
  •  łyżeczka suszonej szałwii;
  •  trzy szklanki bulionu warzywnego;
  •  trzy puszki białej fasoli, odsączone i opłukane;
  •  puszka pełnotłustego mleka kokosowego;
  •  trzy filiżanki posiekanego jarmużu;
  •  łyżka octu (cydr jabłkowy, białe wino, czerwone wino oraz ocet balsamiczny również się sprawdzą);
  •  sól morska do smaku;
  •  świeża papryka.

Przygotowanie

W dużym garnku, na średnim ogniu rozgrzej olej. Następnie dodaj cebulę, seler i marchewkę. Gotuj warzywa, często mieszając przez około osiem minut. Po tym czasie dorzuć czosnek, oregano, tymianek, szałwię oraz dużą szczyptę soli i pieprzu, gotuj przez kolejną minutę minutę, często mieszając. Po tym czasie dodaj do garnka bulion warzywny, białą fasolę i mleko kokosowe. Wymieszaj dokładnie, aby połączyć wszystkie składniki. W razie potrzeby wyjmij około dwóch filiżanek mieszanki zupy i zmiksuj w blenderze. Włóż zmiksowaną zupę do garnka i gotuj na średnim ogniu. Całość gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut. Pod koniec dodaj jarmuż i ocet. Nie zapomnij doprawić, aby doprawić zupę do smaku solą i pieprzem. Podawaj z grzankami i świeżą pietruszką.

Więcej o: