Ewa Szabatin poleca kilka przepisów na płaski brzuch. "Znikną boczki, brzuch stanie się jędrny"

Ewa Szabatin ma propozycję dla wszystkich, którzy w tym roku zamierzają zmienić dietę i ćwiczenia, aby cieszyć się z płaskiego brzucha. Te przepisy sprawdzą się przy układaniu nowego jadłopsisu.

Marzenie o płaskim brzuchu to jeden z najczęstszych powodów przechodzenia na dietę. U kobiet nadprogramowa warstwa tłuszczu często znajduje się właśnie w tym miejscu. Aby pozbyć się niechcianej oponki, musimy zmienić dietę oraz wprowadzić do codziennej rutyny odpowiednie ćwiczenia. Ewa Szabatin przypomina, jak ważne jest to, co ląduje na naszych talerzach. W ramach zachęty oraz motywacji do podjęcia zmian, celebrytka proponuje kilka przepisów, dzięki którym nasz brzuch będzie płaski.

Zobacz wideo Maja Sablewska szczerze o swojej diecie i wykonywanych treningach

Kilka przepisów od Ewy Szabatin. Cel - płaski brzuch

Nasz wygląd w dużej mierze wpływa na to, jak się czujemy. Dlatego dbając o szczupłą sylwetkę, pielęgnujemy nie tylko swoje zdrowie, lecz także samopoczucie.

Dlatego tak ważne jest, aby zachować piękną i zdrową sylwetkę przez cały rok. W tym tygodniu zaczynamy walkę o płaski brzuch. Dieta i ćwiczenia sprawią, że znikną boczki, brzuch stanie się wyraźnie bardziej płaski i jędrny - dodaje Szabatin na swoim blogu.

Przepisy Ewy są proste i smaczne. Dzięki nim szybciej przyzwyczaimy się do zmiany nawyków żywieniowych. Co zaproponowała Szabatin na swoim blogu?

Zielony koktajl Ewy SzabatinEwa Szabatin podała przepis na "Szaba Beauty Smoothie"

Placki z granatem

  • pół szklanki zmielonych płatków owsianych;
  • łyżka miodu;
  • jedno jajko;
  • łyżeczka wanilii;
  • szczypta proszku do pieczenia;
  • olej kokosowy;
  • masło orzechowe bez cukru, soli i oleju palmowego;
  • syrop klonowy;
  • granat.

Przygotowanie

Najpierw mielimy płatki owsiane w robocie kuchennym. Następnie ubijamy jajko z miodem i dwiema łyżkami wody lub mleka roślinnego. Potem mieszamy ze sobą zmielone płatki owsiane, proszek do pieczenia i wanilię, aż do uzyskania gęstszej mieszanki. Rozpuszczamy na patelni olej kokosowy, aby potem wlać na patelnię część masy, formując małego naleśnika. Smażymy potrawę, aż na powierzchni pojawią się bąbelki, a brzegi naleśnika będą wyglądać na ugotowane (proces powinien zająć około dwóch minut). Wtedy przewracamy placek i smażymy go z drugiej strony. Gotowe naleśniki podajemy z masłem orzechowym, syropem klonowym i granatem.

Ewa Szabatin o odpornościEwa Szabatin o odporności. Ten napój może nam pomóc we wzmocnieniu bariery ochronnej

Hawajskie poke bowl

  • 200 gramów pokrojonego w kostkę tuńczyka do sushi;
  • dwie łyżki cienko pokrojonej białej cebuli;
  • 1/4 szklanki posiekanej cebuli;
  • łyżka stołowa sosu sojowego o obniżonej zawartości sodu;
  • pół łyżeczki oleju sezamowego;
  • średnie mango;
  • małe awokado;
  • pół średniego ogórka
  • małe jalapeno, do smaku;
  • dwie cebulki;
  • szklanka ugotowanego brązowego ryżu;
  • dwie łyżki posiekanych prażonych orzechów makadamia;
  • łyżeczka prażonego sezamu;
  • kawałki limonki do podania.

Przygotowanie

Pokrój w kostkę wszystkie składniki. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, wg instrukcji na opakowaniu. Przerzuć wszystkie składniki do jednej miski i podawaj.

Fasolowa zupa z jarmużem

  •  łyżka oliwy z oliwek;
  •  jedna, pokrojona w kostkę, żółta cebula;
  •  cztery posiekane ząbki czosnku;
  •  szklanka selera w plasterkach;
  •  szklanka pokrojonej marchewki;
  •  łyżeczka suszonego oregano;
  •  łyżeczka suszonego tymianku;
  •  łyżeczka suszonej szałwii;
  •  trzy szklanki bulionu warzywnego;
  •  trzy puszki białej fasoli, odsączone i opłukane;
  •  puszka pełnotłustego mleka kokosowego;
  •  trzy filiżanki posiekanego jarmużu;
  •  łyżka octu (cydr jabłkowy, białe wino, czerwone wino oraz ocet balsamiczny również się sprawdzą);
  •  sól morska do smaku;
  •  świeża papryka.

Przygotowanie

W dużym garnku, na średnim ogniu rozgrzej olej. Następnie dodaj cebulę, seler i marchewkę. Gotuj warzywa, często mieszając przez około osiem minut. Po tym czasie dorzuć czosnek, oregano, tymianek, szałwię oraz dużą szczyptę soli i pieprzu, gotuj przez kolejną minutę minutę, często mieszając. Po tym czasie dodaj do garnka bulion warzywny, białą fasolę i mleko kokosowe. Wymieszaj dokładnie, aby połączyć wszystkie składniki. W razie potrzeby wyjmij około dwóch filiżanek mieszanki zupy i zmiksuj w blenderze. Włóż zmiksowaną zupę do garnka i gotuj na średnim ogniu. Całość gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut. Pod koniec dodaj jarmuż i ocet. Nie zapomnij doprawić, aby doprawić zupę do smaku solą i pieprzem. Podawaj z grzankami i świeżą pietruszką.

Więcej o: