Anna Starmach stara się, aby na jej stronie internetowej oraz oficjalnym Instagramie pojawiały się przepisy, które nie sprawią nikomu trudności w przygotowaniu. Sałatka warzywna to element polskiego świątecznego stołu, zarówno podczas Bożego Narodzenia, jak i Wielkanocy. Uwielbiana przez nas sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu, choć ma co najmniej kilka wersji. W przepisie Ani Starmach brakuje jednego z popularnych składników. Jest jednak równie pyszny, co "pełna" wersja.
Sałatki przygotowuje się szybko, a potrafią świetnie uzupełnić każde menu. Tym razem Starmach wzięła na tapet tradycyjną sałatkę warzywną. W przepisie kucharki brakuje jednak gotowanych na twardo jajek, które, jak może się wydawać, jest warunkiem wyjątkowego smaku potrawy. Nic bardziej mylnego! Z poniższych składników przygotujemy równie pyszne danie, a my unikniemy dodatkowych kalorii oraz porcji złego cholesterolu.
Marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki dokładnie umyj, ale nie obieraj. Zalej warzywa wodą i gotuj około 45 minut. Dopiero po ugotowaniu, obierz warzywa ze skórek, pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Dodaj pokrojone w kostkę jabłka, ogórki oraz odcedzony groszek. W oddzielnym naczyniu wymieszaj majonez z musztardą oraz śmietaną. Jeśli lubisz bardziej doprawione potrawy, dodaj też chrzan i sok z cytryny. Dodaj powstały sos do warzyw i dokładnie wszystko wymieszaj, dopraw do smaku.