Jennifer Lopez na scenie to prawdziwy wulkan energii; piosenkarka bez problemu wykonuje skomplikowane układy taneczne i jednocześnie śpiewa. Niesłabnąca kondycja wokalistki to zasługa determinacji Lopez, aby przestrzegać planu treningowego oraz diety. Jak wygląda typowe dzienne menu Jennifer?
Mimo szybkiego trybu życia gwiazda zawsze pamięta o tym, aby rano coś przekąsić. Najczęściej jest to koktajl z truskawek, malin oraz owoców leśnych z jogurtem greckim i proszkiem proteinowym oraz miodem. Jeśli ma trochę więcej czasu sięga po płatki owsiane. Rankiem na talerzu Lopez nigdy nie może zabraknąć świeżych owoców. Z powodzeniem od wielu lat Jennifer unika kofeiny, dzięki czemu jej skóra nie traci jędrności i blasku.
Nie piję ani kawy ani alkoholu. Nie palę, nie przebywam zbyt długo na słońcu. To dzięki temu moja skóra wciąż wygląda świetnie - dodaje wokalistka w "Hollywood Life".
Każdy z nas ma momenty w ciągu dnia, kiedy dopada go mały głód. Aby wytrzymać w swoim postanowieniu o zdrowym odżywianiu, Lopez sięga po świeże owoce i warzywa oraz orzechy. Te ostatnie uwielbia w roli energetycznej przekąski po treningu.
Jestem dumna ze swojej zdrowej rutyny. Dzięki temu dbam nie tylko o skórę, lecz także całe ciało. Mam swój własny schemat działania, który łączy zdrowe żywienie z treningami, a to najlepiej pomaga zachować formę - tłumaczy Jennifer w rozmowie z magazynem "In Style".
Po słodkim śniadaniu, wokalistka chętnie sięga po bardziej wytrawny, choć mniej kaloryczny, lunch. Na talerzu ląduje zwykle prosta sałatka np. z łososiem, brokułami, cukinią i papryką lub szybka sałatka z jarmużu z dodatkiem krewetek.
Po południu na większy posiłek Lopez wybiera grillowaną pierś z kurczaka bez skóry w towarzystwie pieczonych batatów oraz smażonej brukselki. W potrawie brakuje większej porcji zdrowego tłuszczu - warto by dodać np. pokrojone awokado lub niewielką ilość masła do batatów.