Anna Lewandowska i Ewa Szabatin umieszczają na swoich Instagramach oraz blogach wiele inspirujących wpisów, również dotyczących zdrowego żywienia. Poszukując inspiracji na zdrowsze alternatywy małych słodkości, trafiłyśmy na nowe przepisy od obu blogerek. Propozycje są bardzo proste w przygotowaniu i osłodzą nam dzień.
Przygotowanie: dokładnie wymieszaj pastę migdałową, napój ryżowy, kakao, odżywkę białkową oraz posiekane orzechy. Powstałą masę włóż do płaskiego pojemnika i wstaw na około godzinę do zamrażarki. Następnie po wyjęciu pokrój masę na kawałki i polej je roztopioną w międzyczasie w kąpieli wodnej czekoladą. Ponownie włóż przysmak do zamrażarki na około kwadrans. Batony przechowuj w zamrażalniku.
Przygotowanie: rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W międzyczasie wymieszaj wszystkie wyżej wymienione składniki w dużej misce tak, by powstało gęste ciasto. Następnie uformuj dwanaście ciasteczek; Ewa Szabatin podkreśla, że podczas pieczenia ciastka nie zmienią kształtu, dlatego ważne jest aby nadać im pożądany kształt. Przygotuj blachę do pieczenia, wyłóż ją papierem i umieść na nim przygotowane słodkości. Piecz około dziesięciu minut. Po wyjęciu z piekarnik odczekaj kilka minut, aż ciastka ostygną.
Smacznego!