Ania Starmach uwielbia urozmaicać kuchnię i modyfikować dobrze znane przepisy o własne kombinacje. Na jesienne popołudnia nową propozycją popularnej kucharki jest nieco zmodyfikowana aromatyczna zupa tajska. Jak ją przygotować? To banalnie proste, a danie jest pyszne i lekkie, a jednocześnie bardzo sycące.
Znana szef kuchni zatęskniła za smakami wakacji, dlatego postanowiła ich smak odtworzyć w swoim domu. W tym celu, Starmach podzieliła się przepisem na ulubioną zupę tajską. Jest prosta w przygotowaniu i może nam przynieść namiastkę wakacyjnych kulinarnych podróży.
Składniki:
Przygotowanie: posiekaj cebulę, czosnek, imbir oraz chili i podsmaż na oleju kokosowym. Paprykę oraz kurczaka pokrój w cienki paski, a pieczarki w plasterki. Do chili dodaj kurczaka i smaż przez chwilę, następnie dodaj paprykę, a po kilku minutach dorzuć pieczarki. Całość zalej bulionem i dodaj sosy oraz mleczko kokosowe. Gotuj przez kwadrans. W międzyczasie ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu i dodaj do bulionu. Dorzuć też kukurydzę i cebulkę dymkę. Tuż przed samym podaniem dodaj kolendrę oraz sok z limonki.
Życzymy smacznego!