Anna Starmach dba o swoich fanów, podrzucając na Instagramie rozmaite przepisy. Pomysły znanej szef kuchni zawsze są bardzo proste, składające się z kilku łatwo dostępnych składników. Dziś przyszedł czas na cukinię - zielone warzywo, które kryje w sobie bogactwo ważnych dla nas witamin i minerałów.
Wiele przepisów z wykorzystaniem tego warzywa przyda się dla osób, które dbają o linię, a jednocześnie starają się o odpowiednie zbilansowanie diety. Cukinia posiada mało kalorii oraz wiele składników odżywczych. Poniższy przepis Starmach to idealna propozycja na okres jesienno-zimowy. Tak przygotowane warzywo rozgrzeje nas i nasyci. Użyte przyprawy wspomogą barierę ochronną organizmu. Czarnuszka, czyli jeden z tzw. superfoodsów, zawiera cały pakiet witamin B, witaminę A oraz minerały, które walczą ze stanami zapalnymi organizmu. A przy tym wszystkim potrawa jest niesamowicie smaczna!
Składniki:
Przygotowanie:
Pokrój umytą cukinię w kostkę lub półplasterki i przełóż do miski. Dodaj sól i kurkumę, dokładnie wymieszaj warzywo z przyprawami. Następnie, na głębokiej patelni rozgrzej olej, potem dodaj cukinię i smaż przez dwie minuty. Wlej na patelnię mleczko kokosowe i gotuj kolejne pięć minut. Po tym czasie dodaj groszek i gotuj jeszcze przez minutę. Podawaj razem z czarnuszką oraz kolendrą lub pietruszką.