Ewa Chodakowska nie ukrywa, że nie lubi odmawiać sobie słodyczy. Nigdy nie była też zwolenniczką przekonania "wszystko albo nic". Dieta to styl życia, a co to za życie bez przyjemności? Nie musimy ich sobie odmawiać.
Poznaj przepisy Ewy Chodakowskiej na słodkie śniadania: placuszki jogurtowe, dyniową owsiankę oraz omlet z bananem i jabłkiem.
460 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wymieszaj jogurt, jajko, miód, następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj dokładnie masę. Rozgrzej na patelni olej rzepakowy. Nakładaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię i smaż z dwóch stron. Pokrój nektarynkę. Gotowe placki udekoruj cynamonem i kawałkami owocu.
400 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Ugotuj płatki na napoju roślinnym. Dodaj puree z dyni, miód i przyprawy. Gotową owsiankę posyp pokruszonymi orzechami.
450 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jajka wybij do miseczki. Dodaj olej, przyprawy i roztrzep. Na rozgrzaną patelnię wlej zawartość. Piecz z obu stron. Banana pokrój w plasterki a jabłko w kostkę. Jogurt wymieszaj z miodem i cynamonem. Omlet przełóż na talerz, na połowie ułóż owoce i złóż na pół. Polej jogurtem.
Która propozycja najbardziej przypadła wam do gustu?