Małgorzata Rozenek ma sposób na młody wygląd. Dzień rozpoczyna od kawy z kolagenem

Kawa z dodatkiem peptydów kolagenowych to trend, który ma coraz więcej zwolenników. Do ich grona należy Małgorzata Rozenek, która wypija napój z białkiem młodości o poranku.

W czerwcu Małgorzata Rozenek przywitała na świecie trzeciego syna. Można śmiało powiedzieć, że poród Gosi był jednym z większych wydarzeń medialnych tego roku. Celebrytka szybko wróciła do swoich zajęć po ciąży i doskonale łączy karierę z macierzyństwem.

Zobacz wideo

Małgosia znajduje też czas na to, by o siebie zadbać. Jest zwolenniczką zdrowego trybu życia, który zresztą stara się wpajać Heniowi od najmłodszych lat. Przypomnijmy, że syn Majdanów jest wegetarianinem od urodzenia. "Perfekcyjna" stara się regularnie ćwiczyć i trzeba przyznać, że efekty widać gołym okiem.

Zobacz też: To ona odpowiada za powrót Rozenek do formy. Jakie ma wskazówki dla mam po porodzie?

Małgorzata Rozenek zdradziła sekret młodego wyglądu

Żona Radosława Majdana doskonale wie, że o zdrowie skóry nie wystarczy dbać od zewnątrz. Nie tylko zdrowo się odżywia, ale też stosuje kolagen, który wypija codziennie rano wraz z kawą.

Kolagen jest białkiem, którego ubytek z biegiem lat powoduje powstawanie zmarszczek i cellulitu, starzenie się skóry, a nawet wypadanie włosów. Najważniejszym zadaniem kolagenu jest utrzymywanie integralności strukturalnej oraz sprężystości tkanki łącznej. Dodatkowo wiąże spore ilości wody, dzięki czemu korzystnie wpływa na wygląd skóry. Nie bez powodu kolagen nazywany jest białkiem młodości.

Zobacz też: Maja Bohosiewicz ma sposób na zachowanie młodego wyglądu. Jest "nałogowym wypijaczem kolagenu" Czy to naprawdę działa?

Czy warto dodawać kolagen do kawy?

Picie kawy z kolagenem to popularna od niedawna praktyka. Zwolennicy tego połączenia twierdzą, że to doskonały sposób na przemycenie peptydów kolagenowych do diety.

Nie należy traktować kolagenu bardzo wysokimi temperaturami, gdyż to może przyczynić się do rozkładu białka, przez co suplement traci na wartości. Mowa tu jednak o wartościach powyżej 150 stopni. Temperatura, w jakiej parzymy kawę, nie wpłynie negatywnie na jakość napoju. 

Więcej o:
Copyright © Agora SA