Ewa Chodakowska chętnie dzieli się ze swoimi obserwatorkami wskazówkami, które mogą przydać się w drodze do wymarzonej sylwetki. Specjalistka od zdrowego stylu życia nie tylko zaprasza do udziału w kolejnych wyzwaniach treningowych, ale też udostępnia przepisy i układa jadłospisy, których stosowanie pomaga zmieścić się w ustalonym limicie kalorii.
Poniżej przedstawiamy jadłospis złożony z proponowanych przez Ewę dań.
ŚNIADANIE:
twarożek z rzodkiewką i kiełkami (446 kcal)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wymieszaj twaróg z przyprawami i jogurtem. Dodaj plasterki rzodkiewki. Posyp kiełkami i lekko podprażonymi na patelni pestkami słonecznika.
DRUGIE ŚNIADANIE
Zielony koktajl z natką i kiwi (168 kcal)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Posiekaj natkę pietruszki. Zmiksuj napój, banana, kiwi i natkę na gładką masę. Posyp sezamem.
Łosoś z młodymi ziemniakami (550 kcal)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Natrzyj rybę olejem, mielonym pieprzem i kurkumą. Następnie gotuj rybę, obrane ze skórki i pokrojone ziemniaki oraz fasolkę na parze. Później pokrój fasolkę na mniejsze kawałki i wymieszaj z poszatkowaną cebulą, plasterkami ogórka, oliwą, pestkami dyni i przyprawami. Podawaj rybę z ziemniakami i sałatką.
PODWIECZOREK
Borówkowy serek (242 kcal)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wymieszaj jogurt z miodem. Posyp borówkami.
KOLACJA
Pieczony Kalafior z zielonym Pesto (330 kcal)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Miksujemy oliwę, wodę, szpinak, przyprawy i sezam. Różyczki kalafiora wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy sosem. Lekko skrapiamy wodą i pieczemy przez 15-20 minut w nagrzanym piekarniku do 180*C.