Jesień w Stanach nie istnieje bez potraw z wykorzystaniem dyń. W kawiarniach pojawiają się gorące napoje z rozgrzewającą przyprawą, a Amerykanie zaczynają poszukiwania na najlepszy przepis na idealne i proste dyniowe ciasto. Ten co roku wykorzystuje Kourtney Kardashian na oficjalne powitanie jesieni.
Kourtney we współpracy z Nikki Elisheve opracowała dietetyczną i wegańską wersję ulubionego jesiennego ciasta całej Ameryki. Dyniowy przysmak, choć większości kojarzy się ze Świętem Dziękczynienia, pojawia się znacznie wcześniej, jako wyznacznik najbardziej kolorowej pory roku. Jak samodzielnie przygotować dyniowe ciasto?
Spód ciasta
Nadzienie dyniowe
Opcjonalnie - gorzka czekoladowa polewa.
Wymieszaj wszystkie składniki na spód, aż utworzy się lepka, przypominająca piasek konsystencja. Przenieś masę na spód do formy na tartę (najlepiej użyć takiej z wyjmowanym dnem). Wymieszaj składniki na nadzienie dyniowe, aż do uzyskania gładkiej masy i polej nią spód ciasta. Trzymaj blachę z przysmakiem w zamrażarce od czterech do sześciu godzin lub całą noc. Wyjmij ciasto co najmniej 10 minut przed podaniem, aby się rozmroziło.