Anna Starmach podała przepis na koktajl, którym zaczęła dzień. "Ostatnie chwile na takie pyszne sezonowe koktajle!"

Koktajl to doskonały sposób na pobudzenie nie tylko metabolizmu, ale też umysłu. Do jego przygotowania warto wykorzystać owoce sezonowe.

Lato to świetny czas na doładowanie się witaminami. Na straganach nie brakuje sezonowych owoców, które można wykorzystać na setki smacznych sposobów. Niestety, czas ten szybko mija, dlatego warto korzystać, póki tylko można. Jak wykorzystać ostatnie podmuchy lata w kuchni?

Na instagramowym profilu Ani Starmach pojawił się przepis na pyszny koktajl wzbogacony superfoodami. Śmiało można zacząć od niego dzień, ale sprawdzi się o każdej możliwej porze, również jako przekąska między posiłkami. 

Koktajl z owoców sezonowych i superfoodów

Anna Starmach doskonale wie, jak dopasować produkty, by cieszyć się wyjątkowym smakiem potrawy. Wśród prezentowanych przez nią pomysłów możemy znaleźć wiele zdrowych i pożywnych opcji, które doskonale sprawdzą się podczas odchudzania.

Ostatnie chwile na takie pyszne sezonowe koktajle! Ja do owoców dodaję zawsze garść superfoodów - tu lucuma i len! Lubicie koktajle? Też zaczynacie od nich dzień? - napisała Ania.

Poniżej przedstawiamy przepis proponowany przez jurorkę "MasterChefa".

Składniki:

  • 200 ml jogurtu naturalnego lub kefiru,
  • 1/2 szklanki malin i/lub jagód,
  • 1 łyżeczka lnu mielonego ,
  • 1 łyżeczka lucumy. 

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze kielichowym.

 

Superfoody - dlaczego warto dodawać je do posiłków?

Superfoody to produkty bogate w składniki odżywcze o cennych właściwościach. Chronią przed chorobami, wzmacniają odporność i zwiększają wydolność organizmu. Znajdziemy w nich skoncentrowaną dawkę witamin, kwasów tłuszczowych i minerałów, które doskonale uzupełnią codzienną dietę. Wie o tym Ania Starmach, która prowadzi na platformie YouTube swój program "Superfoody na co dzień". W produkcji możemy zobaczyć, jak słynna jurorka przygotowuje proste, smaczne i zdrowe potrawy przy wykorzystaniu superfoodów.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.