Dzienny jadłospis według Ewy Chodakowskiej. Czeka cię 1800 pysznych kalorii

W ostatnim poście na Instagramie Ewa Chodakowska rozplanowała posiłki na cały tydzień. Wybraliśmy dla ciebie jednodniowy jadłospis, który z pewnością sprosta twoim oczekiwaniom.

Ewa Chodakowska chętnie dzieli się ze swoimi obserwatorkami wskazówkami, jak dojść do wymarzonej sylwetki. Nie tylko zaprasza do udziału w kolejnych wyzwaniach treningowych, ale też udostępnia przepisy i układa jadłospisy, których stosowanie pomaga zmieścić się w ustalonym limicie kalorii. 

Tygodniowy plan dietetyczny według Ewy Chodakowskiej

Ostatnio trenerka opublikowała na swoim instagramowym profilu całotygodniowy jadłospis. Na każdy dzień przeznaczone jest 1800 kalorii. Poniżej przedstawiamy dzienny jadłospis z planu dietetycznego Ewy Chodakowskiej.

 

Poniżej znajdziesz jadłospis na dziś:

Śniadanie

Owsianka z owocami i orzechami włoskimi (420 kcal)

  • Mleko migdałowe lub inne roślinne - szklanka [250 g]
  • Płatki owsiane suche - 4 łyżki [40 g]
  • Maliny - garść [50g]
  • Banan, obrany - 1/2 średniej sztuki [60g]
  • Orzechy włoskie - 2 sztuki [8g]
  • Siemię lniane - łyżka [10g]

Zmiksuj siemię lniane np. w młynku do kawy. Ugotuj płatki na napoju roślinnym. Dodaj pokrojonego banana, malin i orzechy.

II Śniadanie:

Koktajl pomarańcza-banan (240 kcal)

  • Banan, obrany - średnia sztuka [120g]
  • Pomarańcza, obrana - mała sztuka [150g]
  • Siemię lniane, ziarna - łyżka [10 g]

Zmiksuj siemię lniane, np. w młynku do kawy. Zmiksuj ze sobą wszystkie składniki w blenderze. Uzupełnij wodą.

Obiad:

Indyk z makaronem razowym (500 kcal)

  • Filet z indyka - średni [150 g]
  • Brukselka - porcja [200 g]
  • Sok z cytryny - 2 łyżki [12 g]
  • Oliwa - łyżka [10 g]
  • Makaron pełnoziarnisty - porcja [70 g]
  • Sól - szczypta [1 g]
  • Pieprz - szczypta [1 g]
  • Bazylia - szczypta [1 g]
  • Rozmaryn - szczypta [1 g]

Ugotuj makaron i brukselkę osobno. Przypraw indyka, następnie smaż na oliwie z oliwek na złocisty kolor. Dodaj ugotowaną brukselkę, skrop sokiem z cytryny i duś do momentu, aż brukselka będzie miękka. Gotowe danie podaj z makaronem razowym.

Podwieczorek:

Borówkowy serek (242 kcal)

  • Jogurt naturalny grecki [200 g]
  • Miód - łyżka [25 g]
  • Borówki - garść [50 g]
  • Cynamon - szczypta [1 g]

Wymieszaj jogurt z miodem. Posyp borówkami.

Kolacja:

Kasza jaglana z brokułami (370 kcal)

  • Oliwa z oliwek - łyżka [10 g]
  • Cebula - 1/2 małej
  • Słonecznik, nasiona - łyżka [5 g]
  • Brokuły - [200 g]
  • Czosnek - ząbek [3 g]
  • Papryka czerwona - 1/2 średniej [75 g]
  • Kukurydza - 2 łyżki [15 g]
  • Kasza jaglana, sucha - 4 łyżki [40 g]
  • Pieprz - szczypta [1 g]
  • Sól - szczypta [1 g]

Ugotuj kaszę i brokuły osobno. Podpraż nasiona słonecznika na suchej patelni. Na oleju podduś pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Pokrój paprykę. Połącz wszystkie składniki, dodaj oliwę, dopraw do smaku, posyp nasionami słonecznika.

Zobacz wideo
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.