Anna Lewandowska podzieliła się pomysłem na jajka w nieco innej formie. Poznajcie przepis na jajeczne muffiny

Nie masz pomysłu na zdrowe i zbilansowane śniadanie? Być może najnowsza propozycja Anny Lewandowskiej przypadnie ci do gustu.

Odpowiednio skomponowane śniadanie może skutecznie podkręcić metabolizm. Potem wystarczy już tylko utrzymywać swoją przemianę materii na wysokim poziomie, dzięki czemu organizm będzie szybciej spalał tłuszcz.

Zobacz wideo

Opcją, na którą często stawiamy w pierwszym posiłku dnia są jajka. Jest to słuszny wybór, jednak szybko może się okazać, że zabraknie nam pomysłów na kolejne dania z ich wykorzystaniem. Z pomocą przychodzi Anna Lewandowska, która podzieliła się przepisem na jajeczne muffiny. 

Jajeczne muffiny z cateringu Anny Lewandowskiej

Anna Lewandowska jest aktywną użytkowniczką Instagrama, gdzie często dzieli się z obserwatorami pomysłami na zdrowe dania. Dużo przydatnych treści możemy znaleźć także na blogu Lewandowskiej hpba.pl. Niedawno pojawił się tam przepis na muffiny z jajek, który prezentujemy poniżej.

Lubicie jajka na śniadanie? Najczęściej pojawiają się na naszych talerzach w formie jajecznicy lub gotowanej. Czasem warto przygotować je w innej formie. Muffinki jajeczne, na które przepis znajdziecie poniżej, mogą stanowić nie tylko śniadanie, ale też popołudniową przekąskę. Możecie podać je z ulubionymi świeżymi warzywami (papryką, ogórkiem, selerem naciowym, pomidorem) lub sałatką, dzięki czemu stworzycie zbilansowany, odżywczy posiłek - czytamy na blogu Anny. 

Proponowany przez trenerkę przepis jest nie tylko prosty w przygotowaniu, ale też nie wymaga od nas dużej ilości czasu. 

Składniki:

  • 2 jaja
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 3 łyżki mleka kokosowego
  • 1/4 cebuli
  • 1/4 żółtej papryki
  • 2 plastry polędwicy z indyka
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 3 szczypty soli morskiej
  • 3 szczypty pieprzu czarnego
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokrój warzywa i wędlinę w drobną kostkę. Następnie roztrzep jaja z mlekiem i przyprawami. Dodaj mąkę, pokrojone warzywa, szynkę i całość wymieszaj. Wysmaruj masłem foremki na muffiny i napełnij je przygotowaną masą. Piecz przez około 15 minut.

Smacznego!

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.